Hlavní obsah

Bývalý reprezentační brankář Srníček bojuje o život, srdce se mu na dvacet minut zastavilo

Ostrava
Aktualizováno

Bývalý reprezentační gólman Pavel Srníček zkolaboval a bojuje o život. Zprávu přinesl server iDnes.cz. Sedmačtyřicetiletý současný trenér brankářů Sparty se byl v neděli večer proběhnout v Bohumíně, kam přicestoval za rodinou na svátky. Po kolapsu měl zůstat ležet na málo frekventovaném místě, teprve po delší době jej měl objevit kolemjdoucí a na místo posléze dorazili záchranáři.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér brankářů Sparty Pavel Srníček.

Článek
Fotogalerie

Srníček byl v bezvědomí. Po obnovení srdeční činnosti je údajně v kritickém stavu na anesteziologicko-resuscitačním oddělení ve fakultní nemocnici v Ostravě-Porubě.

Lékaři nepodávají podrobnější informace, jen potvrdili, že Srníček v nemocnici skutečně je.

"Mohu potvrdit, že je hospitalizován v naší nemocnici, ale na přání rodiny nebudeme sdělovat podrobnosti k jeho stavu," uvedl mluvčí fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě Tomáš Oborný pro iDnes.cz.

Informaci potvrdil také Srníčkův agent Steve Wraith. "Mluvil jsem s jeho švagrovou, která říkala, že se mu zastavilo srdce na dvacet minut. Je v kritickém stavu v nemocnici a zůstává v bezvědomí," řekl Wraith BBC. "V umělém spánku bude minimálně do středy. Pokud jeho srdce bude bít silněji, mohl by být probuzen. Nikdo ale neví, jestli byl mozek bez kyslíku," dodal Wraith na twitteru.

Vzkazy podpory na sociálních sítích

Rovněž Sparta na svém webu uvedla, že její trenér brankářů je ve velmi vážném stavu. "Srňo, bojuj, jsme s tebou!" uvedli Letenští na klubovém webu. Další informace Sparta zveřejňovat nebude. "S ohledem na zachování soukromí a citlivost celé věci zejména pro Pavlovy nejbližší," uvedl klub v prohlášení.

Na sociálních sítích Srníčkovi vyjadřují podporu jeho bývalé kluby i sportovní osobnosti. „Všichni ve West Hamu v tuto chvíli myslí na Pavla Srníčka a přejí bývalému brankáři Kladivářů úplné uzdravení," napsal londýnský tým na Twitter. „Jen neradi slyšíme hrozné zprávy o našem bývalém brankáři Pavlu Srníčkovi. Naše myšlenky jsou v tuto smutnou chvíli s ním," přidal se na stejné síti Sheffield Wednesday.

V národním týmu Srníček nasbíral do ukončení reprezentační kariéry v roce 2002 celkem 49 startů.

Pochází z Bohumína, kariéru rozjel v Baníku, odkud zamířil do Premier League. Sedm let působil v Newcastlu, později chytal v Sheffieldu Wednesday, Brescii, Cosenze, Portsmouthu, West Hamu a v Beira Mar.

Na trenérský post do Sparty jej v roce 2011 přivedl Jaroslav Hřebík, jeho souputník z působení u mládežnické reprezentace, kterou v roce 2011 přivedli k evropskému stříbru.

Reklama