Hlavní obsah

Srníčkovi má pomoci i pokřik fanoušků Newcastlu. Výzvu přeposlala i anglická legenda

Praha

Bývalému fotbalovému reprezentantovi Pavlu Srníčkovi má pomoci k návratu k vědomí po zástavě srdce i popěvek fanoušků Newcastlu. Rodina trenéra brankářů pražské Sparty požádala fandy, aby během poločasu sobotního utkání anglické ligy s Evertonem nazpívali popěvek, který pak pustí Srníčkovi v nemocnici vedle lůžka. Informoval o tom jeho agent Steve Wraith.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér brankářů Sparty Pavel Srníček.

Článek

Požadavek se okamžitě roznesl mezi fanoušky, u kterých je Srníček velmi oblíben. Za Newcastle mezi lety 1991-1998 odchytal 189 zápasů a v sezóně 2006/07 zde i končil kariéru. Nedávno vydal v angličtině knihu Pavel is a Geordie, kdy v názvu využívá přezdívku příznivců Newcastlu.

"Ať zazní křik 52 tisíc Geordies ...Bojuj Pavle!!!" napsal na twitteru bývalý hráč Newcastlu a asistent trenéra Terry McDermott. "Bojuj, všichni se za tebe modlíme, parťáku," dodal. Výzvu "Zpívej pro Pavla" přeposlala i největší legenda Newcastlu Alan Shearer.

Sedmačtyřicetiletý Srníček v neděli zkolaboval při běhu v Bohumíně, kam přijel za rodinou. Podle Wraitha se mu na dvacet minut zastavilo srdce a po převozu do nemocnice byl bývalý brankář Ostravy, Newcastlu, Sheffieldu Wednesday, Brescie, Portsmouthu, West Hamu a Beiry Mar uveden do umělého spánku.

S probuzením se mělo začít ve středu, podle Wraitha však zůstává Srníček v kritickém stavu. "Je nadále v umělém spánku na přístrojích. Za poslední dva dny se jeho stav nezměnil, až se tak stane, budu informovat. Čeká se do pondělí, než bude možné pokračovat v dalších testech," uvedl v sobotu Wraith na facebooku.

Reklama

Související témata: