Hlavní obsah

Přežil leteckou katastrofu. Obránce Chapecoense z nemocnice zdraví fanoušky a těší se domů

Rio Negro

Přežil děsivou leteckou katastrofu, při níž zahynuli jeho kamarádi, a teď se začíná vracet do normálního života. Obránce brazilského týmu Chapecoense Alan Ruschel se pozdravil s fanoušky a ujistil, že jeho rekonvalescence probíhá velmi dobře.

Obránce Chapecoense, který přežil pád letadla, se chce brzy vrátit domů do BrazílieVideo: Novinky/Reuters

 
Článek
Fotogalerie

Kolumbijská nemocnice San Vicente Fundacion zveřejnila video, v němž obránce týmu, jehož letadlo se minulý týden zřítilo při cestě na finále Jihoamerického poháru, už mluvil o návratu do rodné Brazílie.

„Děkuji vám všem, kteří jste si dělali starosti o moje uzdravení. Tady je Alan Ruschel, chci vám říct, že moje zotavení probíhá velmi dobře. Brzy budu zpět v Brazílii, kde se dám definitivně dohromady. Chci vám všem poděkovat za podporu a povzbuzující zprávy, které jsem dostal," vzkazoval fotbalista příznivcům.

Ruschel je jedním ze šesti přeživších ze zříceného letadla BAe 146, v jehož troskách nalezlo smrt 71 lidí. Dalších pět zachráněných z osudného letu, včetně dalších dvou fotbalistů, zůstává v nemocniční péči.

Brankář Jackson Follmann se zotavuje po amputaci nohy a obránce Helio Neto po frakturách žeber a zraněních lebky, hrudníku a plic.

Barcelona pozvala Chapecoense k zápasu

Klubu se po neštěstí dostává pomoci. Nabídla ji i Barcelona. Španělský velkoklub pozval tým k utkání v srpnu příštího roku. Chapecoense bude mít možnost zahrát si na slavném Camp Nou tradiční zápas o trofej Joana Gampera, který slouží Barceloně jako generálka před startem sezóny.

Reklama