Hlavní obsah

Talent Černý uvolnil trůn, hledá se nástupce

Praha

Mimořádný talent Václav Černý se dočká svého nástupce. Domácí scéna v neděli v rámci 15. Galavečera Grassroots fotbalu České republiky pozná vítěze v anketách o nejlepší hráče a trenéry v kategoriích mládeže, ženského i neprofesionálního fotbalu za kalendářní rok 2016. Akce pořádaná na pražském Žofíně tradičně nezapomene ani na ocenění charitativních projektů a fair play.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Turyna (druhý zleva) ze Sparty oslavuje se spoluhráči svůj gól během utkání semifinále MOL Cupu s Jabloncem.

Článek

Galavečer v anketách nabídne dohromady 12 kategorií. Nejlepší fotbalistka roku bude stejně jako loni vyhlášena až 20. března v rámci ankety Fotbalista roku. V neděli však bude představen trojlístek hráček, z nichž vzejde pozdější vítězka: obhájkyně triumfu Kateřina Svitková, Lucie Martínková a Lucie Voňková.

Po dvouleté nadvládě Václava Černého usedne na pomyslný trůn mezi staršími dorostenci jiný z českých talentů. Mezi trojicí kandidátů figurují Michal Sadílek z PSV Eindhoven, který dvakrát za sebou ovládl kategorii mladších dorostenců, Ondřej Šašinka z ostravského Baníku a Daniel Turyna - kmenový hráč Sparty, jenž hostuje ve slovenské Senici.

Mezi mladšími dorostenci se o vítězství popasují sparťané Zbyněk Konopásek s Matějem Majkou a Vasil Kušej, který už okouší zahraniční angažmá v Dynamu Drážďany. Podruhé za sebou může anketu o největší dívčí talent ovládnout Kamila Dubcová z 1. FC Slovácko, proti níž stojí sparťanky Andrea Stašková s Antonií Stárovou.

Galavečer začne v neděli na pražském Žofíně v 17:00 s hudebním doprovodem skupiny Mandrage. Na pódiu se v roli gratulantů vystřídají významné osobnosti českého fotbalu: reprezentační trenéři Karel Jarolím s Vítězslavem Lavičkou, nejlepší střelec národního týmu v historii Jan Koller či čtyřnásobná nejlepší hráčka roku Pavlína Ščasná, současná ambassadorka mistrovství Evropy žen do 17 let, které hostí v květnu Česká republika.

Přímý přenos lze sledovat na www.tvcom.cz nebo ze záznamu na ČT sport v pátek 13. ledna ve 20:35.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG