Hlavní obsah

Královec zvládl EURO i Ligu mistrů, Češi pískali velké turnaje či finálové bitvy

Praha

Úspěšný kalendářní rok 2016 prožili na mezinárodní scéně čeští fotbaloví rozhodčí. Dohromady zasáhli do 52 různých akcí, z nichž se vyjímá především účast na pěti závěrečných finálových turnajích. Pavel Královec se se svým týmem představil ve dvou zápasech na mistrovství Evropy ve Francii, asistentka Lucie Ratajová zvládla stejnou porci utkání na ženském turnaji na OH v Riu a Olga Zadinová na mistrovství světa hráček do 17 let v Jordánsku rozhodovala tři duely včetně semifinále.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Královec si stále udržuje pozici české jedničky.

Článek

Na pomyslný vrchol dosáhli dva čeští vyslanci na mezinárodním fóru: Petr Ardeleánu odřídil na mistrovství Evropy hráčů do 17 let v Ázerbájdžánu celkem čtyři zápasy, mezi nimiž nechyběl ani finálový duel mezi Portugalskem a Španělskem.

Jana Adámková pak na přelomu listopadu a prosince v Papue-Nové Guineji na MS hráček U20 získala delegaci na dvě utkání a nakonec si vysloužila důvěru také na finálovou bitvu mezi Francií a KLDR.

Čeští rozhodčí se loni pravidelně objevovali také na vrcholné scéně klubových soutěží. Pavel Královec a jeho tým byli čtyřikrát nasazeni v nejprestižnější Lize mistrů, Miroslav Zelinka s českými kolegy zasáhl do jejího předkola a čtyř duelů v Evropské lize. Královec se Zelinkou také řídili kvalifikační utkání reprezentačních A mužstev.

Olga Zadinová pak se svými asistentkami dostala dvakrát šanci v ženské Lize mistrů a společně s Adámkovou byla nasazována také na kvalifikační utkání seniorských reprezentací.

Čeští rozhodčí na mezinárodní listině v roce 2016
Muži hlavní:
Pavel Královec,
Miroslav Zelinka,
Petr Ardeleánu,
Zbyněk Proske,
Radek Příhoda,
Pavel Orel.
Muži asistenti:
Martin Wilczek,
Ondřej Pelikán,
Jan Paták,
Kryštof Mencl,
Tomáš Mokrusch,
Ivo Nádvorník,
Radek Kotík,
Petr Blažej.
V roce 2017 na listinu asistentů přibyl Jakub Hrabovský.
Ženy hlavní:
Jana Adámková,
Olga Zadinová,
Eliška Královec-Kramlová.
V roce 2017 na listinu hlavních rozhodčí přibyla Lucie Šulcová.
Ženy asistentky:
Lucie Ratajová,
Gabriela Hanáková,
Nikola Šafránková,
Jana Zaplatilová.

Reklama

Související témata: