Hlavní obsah

Spolupráce s Berbrem? Taky se mě můžete zeptat, jestli chci mít poměr s Miss ČR, vtipkuje Fousek

Praha

Jakmile vstoupil na předvolební scénu, dal najevo, že je týmový hráč a že s každým by do týmu určitě nešel. Pokud by však byl Petr Fousek zvolen prvním mužem českého fotbalu, téměř jistě by musel spolupracovat s vlivným místopředsedou Romanem Berbrem. A co potom? „Je to otázka hypotetická. To se mě můžete zeptat, jestli chci mít poměr s Miss České republiky,“ usmívá se Fousek, jeden ze tří kandidátů na funkci předsedy Fotbalové asociace ČR (FAČR).

Petr Fousek - kandidát na předsedu FAČRVideo: Sport.cz

 
Článek

Otazníků před valnou hromadou v Praze (2. června) je spousta. Třeba co se stane, když delegáti zvolí k nástupci Miroslava Pelty tým, který nebude novému předsedovi vyhovovat.

„Je to další kdyby. Ale věřím, že hromada bude reflektovat výsledek volby předsedy a vybere mu filozoficky blízké kandidáty," říká zkušený funkcionář Petr Fousek.

Kontroverzní místopředseda Roman Berbr ovšem ovládá značné množství delegátů na valné hromadě. Sám o sobě dokonce tvrdí, že je mistrem valných hromad.

„Obavu nemám z ničeho. Ale všichni známe určité zákonitosti, jak funguje vysílání delegátů, jejich navrhování. Mechanismus známe a není úlohou jednotlivce, aby se pokoušel o boj s větrnými mlýny. Je to záležitost nastavení systému a fotbal tady musí spojit své síly," vyzývá Fousek.

Jeho soupeři jsou Libor Duba a Martin Malík.

Reklama