Hlavní obsah

Sebevraždu nepřipustíme, ujišťuje před semifinálovou partií s Anglií trenér Suchopárek

Tbilisi

Bude to pro ně nejtěžší duel v dosavadní kariéře. A nejdůležitější také, protože v gruzínském Tbilisi nastoupí čeští mladíci dnes v 18 hodin SELČ v semifinále evropského šampionátu devatenáctek proti favorizované reprezentaci Anglie. „Nesmíme připustit, abychom s ní hráli nahoru dolů. To by byla sebevražda,“ apeluje na své svěřence kouč Jan Suchopárek, který stejně jako hráči sní o postupu do finále.

Foto: Sport.cz

Kouč Jan Suchopárek chystá českou reprezentaci na semifinálový duel s Angličany.

Článek

Sám jste několikrát opakoval, že favoritem semifinálového duelu je Anglie. Dá se jí čelit? Můžete ji zaskočit?

Pokud se zlepšíme a budeme se držet stanovené taktiky, možné to je. V posledním střetnutí ve skupině proti Gruzii jsme podali nejhorší výkon na šampionátu, což si proti Angličanům nesmíme dovolit. Měli jsme totiž štěstí, že individuality v gruzínském týmu nebyly v šestnáctce nebezpečné a nedokázaly se prosadit.

Semifinále ČR - Anglie se hraje dnes od 18 hodin SELČ, přímý přenos vysílá Eurosport a ČT Sport.

Narážíte tím na fakt, že Angličané mají ve svém středu individualit hned několik a ty nebezpečné jsou?

Angličané přijeli na šampionát se špičkovým týmem. Prostě top kvalita z top klubů. Pohybliví, rychlí, technicky skvostně vybavení hráči, mezi nimiž vyčnívá čtyři pět individualit na opravdu vysoké fotbalové úrovni, které si musíme pohlídat. Nebude to nic jednoduchého.

Přesto věříte, že se můžete protivníkovi vyrovnat.

Pokud se nenecháme vybláznit a nebudeme s ním chtít hrát nahoru dolů, pak ano. Netvrdím, že se Angličanům ve zmiňovaných přednostech vyrovnáme, ale můžeme se na ně připravit, abychom jim čelili. Tím, že budeme hrát zezadu, ale přitom si budeme počínat aktivně a dodržíme taktiku, kterou jsme nachystali.

Nemáte obavy, aby vaši svěřenci unesli zápas psychicky?

Pochopitelně že k utkání a soupeři přistupují s respektem, ale zároveň z nich cítím sebevědomí, které v dosavadním průběhu turnaje nasbírali. A to by měli prodat. Proto si nemyslím, že by na ně měl dolehnout nějaký psychický blok, naopak jsou plní touhy uspět.

Kdo postoupí do finále ME fotbalistů do 19 let?
Česko
52,9 %
Anglie
47,1 %
Celkem hlasovalo 711 čtenářů.

Reklama

Související témata: