Hlavní obsah

Manažer v poklusu a bývalý hráč Aston Villy jako žolík. Řepiště a Doubrava budou v televizi

Ostrava

Před dvěma týdny před kamerami České televize nadchl severočeský souboj 1. A třídy a bláznivá přestřelka s 11 góly mezi Vroutkem a Ervěnicemi-Jirkovem. Nyní projekt Můj fotbal živě míří na Ostravsko. Co nabídne sobotní bitva (12:00) v 1. B třídě mezi TJ Řepiště a Baníkem Doubrava? Jedno je jisté, také tentokrát chtějí oba týmy v přímém přenosu ČT sport nabídnout atraktivní podívanou, byť oběma podzimní část sezóny nevychází podle představ.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Benjamin Vomáčka (vpravo) ještě v dresu Baníku Ostrava.

Článek

„Jsme natěšení, pro 99 procent kluků z našeho týmu půjde o něco, co zažijí poprvé a naposledy. Celá obec zápasem žije, protože jde o velký tahák pro celý región. V mančaftu je znát obrovské odhodlání, chceme se ukázat, když se bude dívat celá republika," líčí Rostislav Pikonský, kouč domácího Řepiště, který v sezóně 1996/97 atmosféru velkého fotbalu na ligové scéně nasával jako hráč Baníku Ostrava.

A jak finišují přípravy v Doubravě, která v moravskoslezské 1. B třídě sk. C figuruje v tabulce na 11. pozici, hned nad Řepištěm? „Snažíme se trochu oprostit od toho, jaké kulisy zápas bude mít. Tlak by mohl dolehnout spíš na domácí, které chceme zaskočit. Je jasné, že také pro nás je přenos mimořádný okamžik. Pro fanoušky vypravujeme autobus, další známí a rodiny vyrážejí auty. Podporu budeme mít výbornou," těší se Libor Fojtík, trenér Doubravy.

Letos odstartovaný společný projekt Fotbalové asociace České republiky a ČT sklízí uznání. Řepiště je čtvrtou a v letošním roce také poslední zastávkou akce Můj fotbal živě, která přibližuje fanouškům fotbal na výkonnostní úrovni ve špičkovém televizním balení s mimořádným dosahem.

Hasiči mají pohotovost, ale na zápas se uvolní

Také duel Řepiště s Doubravou může nabídnout mnoho zajímavého: domácí mohou třeba nasadit do akce i dva borce s mimořádnými zkušenostmi z nejvyšší úrovně. Na soupisce figuruje Benjamin Vomáčka, který v české nejvyšší soutěži nasbíral 130 startů v barvách Bohemians 1905, Liberce, Plzně, Slavie a Baníku Ostrava a úspěšné roky strávil také v Žilině. Druhým esem je Ivo Staš, dlouholetá opora Baníku, který jednou nahlédl do československé reprezentace a okusil i angažmá v Aston Ville.

„Benji (Vomáčka) má v sobotu manažerské povinnosti v druholigovém Třinci, který hraje svůj zápas dopoledne. Ale na poslední chvíli by snad měl dorazit a pomoci. Iva Staše možná necháme na lavičce a vytáhneme jako žolíka během zápasu," usmívá se kouč Pikonský. Řepiště prý dorazí v plné zbroji. „Jsme kompletní, zápas si nikdo nechce nechat ujít. Někteří naši kluci mají coby hasiči pohotovost, ale na zápas se uvolní," hlásí doubravský Fojtík.

Přímý přenos České televize z Řepiště, jehož spolukomentátorem bude další exligový kanonýr Miroslav Matušovič, odstartuje v sobotu v 11:45, zápas samotný pak ve 12:00. Úlohy ambassadora domácího týmu se ujme další z někdejších excelentních střelců Václav Daněk, hosty podpoří brankářská legenda Luděk Mikloško. V Řepišti nebudou chybět ani vítěz Ligy mistrů z roku 2007 Marek Jankulovski, Rostislav Vojáček či Marek Čech.

Reklama

Související témata: