Hlavní obsah

Paradox slovenského Národního stadiónu. Staví se tribuna, kam se nebudou prodávat lístky

Bratislava

Na bratislavském Tehelném poli se staví nový Národní fotbalový stadión. Slovenská média odhalila v projektu paradox, že hlediště nikdy nebude zcela zaplněno. Budou v něm totiž sedačky, z nichž na hřiště není pořádně vidět.

Foto: Sport.cz

Nová tribuna na Tehelném poli.

Článek

Na hlavní tribuně, hned vedle VIP míst, bude několik sedaček, z nichž nebude téměř žádný nebo jen velice omezený výhled na hrací plochu. Z vizualizace projektu je jasné, že i navzdory tomu zde budou sedačky osazeny.

Autoři projektu si pospíšili s prohlášením, že sedačky zde budou umístěny pouze kvůli vizuálnímu efektu, ale vstupenky se na tato místa prodávat nebudou. „Takže na tyto sedačky bude sedat prach. Snad to alespoň bude vypadat dobře," konstatovala televize Markíza.

Nový Národní fotbalový stadión bude mít kapacitu 22 500 míst k sezení. Vyrůstá na místě starého stadiónu na Tehelném poli, na němž československá fotbalová reprezentace odehrála například vítězné kvalifikační utkání s Anglií v roce 1975. Tato cesta skončila památným titulem evropských šampiónů v roce 1976 v Bělehradu.

Stadión na Tehelném poli zažil premiéru v roce 1940, kdy Slovan Bratislava remizoval s Herthou Berlín 2:2. V roce 1968 zde Československo odehrálo vítězný zápas proti Brazílii (3:2).

Reklama

Související témata: