Hlavní obsah

Zrádce národa! Bývalého Čechova konkurenta kouč viní z vynášení informací

Brusel/Praha

Měl k dispozici skvělý tým, ale na fotbalovém EURO 2016 nakonec s belgickou reprezentací překvapivě vypadl už ve čtvrtfinále s Walesem, což kouče Marka Wilmotse stálo místo u národního týmu. Nyní se trenér ke své štaci na reprezentační lavičce vrátil a sáhl k poměrně ostrému obvinění jedné z hvězd - brankáře Thibauta Courtoise.

Foto: John Sibley, Reuters

Brankář Thibaut Courtois.

Článek

Někdejší kolega Petra Čecha z Chelsea se podle informací z belgických médií s Wilmotsem během šampionátu často hádal a kritizoval trenérem stanovenou taktiku.

Wilmots se nyní svěřil belgickému serveru BeIN Sports, že někdo vynášel z kabiny citlivé informace.

„Měl jsem problém, protože jsem třeba v 6 večer určil sestavu a v 6:15 už visela na sociálních sítích," stěžuje si.

„Musel to vynést hráč, což je velmi závažné. Upozorňovali mě na to někteří francouzští novináři, že informace pak dál šíří Courtoisův otec Thierry. Tohle znamená, že nemáte vůbec respekt k vlastní zemi," neskrývá Wilmots vztek.

„Přišlo mi to jako velká ostuda, protože sám musím čekat na hodinu před zápasem, než se dozvím sestavu soupeře. Tím, že někdo zveřejní naši sestavu dřív, získává protivník čas navíc. Může se lépe připravit," dodává.

Thierry Courtois ale Wilmotsova slova rázně odmítá: „Za celý život jsem nikdy nemluvil o sestavě s jediným novinářem. Sám mám hráčskou zkušenost z vrcholového fotbalu i funkcionářskou z klubu evropské úrovně a dobře vím, jak delikátní záležitost to je. Moji kolegové a spoluhráči vám to dosvědčí. Sám úniky z kabiny nesnáším."

Otec a syn Courtoisové se podle svých slov rozhodli podat na Wilmotse kvůli jeho výrokům žalobu.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG