Hlavní obsah

Sparťany uspokojil hlavně postup

PŘÍBRAM

Fotbal trpěl v Příbrami typickými neduhy jarního úvodu. Spousta nepřesností a úporný boj o postup do semifinále Poháru ČMFS, který vybojoval favorit z Letné.

Článek

Jeho první gól vstřelil obránce Zdeněk Pospěch. V první půli se sparťanští útočníci spíš vyhřívali na jarním sluníčku... „Vyhráli jsme a postoupili, což je dobře. A že jsem dal gól, to je jenom moje plus v tomhle utkání,“ liboval si střelec a dodal: „Po trestném kopu se míč odrazil zpátky ke mně, takže jsem potřeboval jen trefit branku.

Domácí obránce navíc změnil trochu směr letu míče.“ S kvalitou zápasu však nebyl Pospěch nijak zvlášť spokojený: „Takové tyhle první zápasy jsou. Plné nervozity a očekávání, ale zase tak špatné to nebylo. Pro nás je dobře, že jsme si zahráli už teď. Alespoň se čekání na ligu zkrátilo a máme za sebou první těžší zápas.“

Pěkný gól, liboval si Kulič 

Svůj první gól v soutěžním utkání vstřelil za Spartu Marek Kulič. „Křiknul jsem si a Matušovič mi míč prodloužil. Naznačil jsem obránci kličku doprava, pak doleva a vystřelil. Gól vypadal pěkně i napohled,“ liboval si reprezentační útočník. „Byl to těžký zápas. Důležité je, že jsme vybojovali postup, pro který jsme sem přijeli,“ dodal.

Kapitán domácích Rudolf Otepka se hodně zlobil na sudího Jana Jílka, který neuznal domácím branku v 86. minutě. „Ptal jsem se rozhodčího, proč gól neuznal, když akci nechal tak dlouho pokračovat. Asistenti mají na praporcích taková ta pípátka. Měl to zastavit dřív, když šlo o ofsajd. Připadalo mi, že vyloženě čeká, jak akce dopadne. Teď opravdu nevím, jestli se míč odrazil k Řezníčkovi od našeho hráče nebo od sparťana. Asistent mi vysvětlil, že to byl ofsajd, ale trvalo to do hvizdu moc dlouho,“ zlobil se Otepka.

Spokojený nebyl ani s výkonem mužstva: „Máme hodně nových hráčů, místo hry po zemi jsme nakopávali míče. To na Spartu nemůže platit. A máme čtyři zraněné, Haška, Šmerdu, Tesaře a Máchu. Snad se dají do nedělního zápasu s Kladnem dohromady.“

Reklama