Hlavní obsah

Táborský poslal České Budějovice do semifinále

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté Dynama České Budějovice jsou dalším postupujícím do semifinále Poháru ČMFS. Ve středečním čtvrtfinálovém střetnutí zdolali 1. FC Slovácko 2:0, když obě branky vstřelil Táborský. Soupeře pro souboj o finále se Jihočeši dozví při pátečním losování v Praze na Strahově.

Článek

Hostující celek vykřesal výhrou s Olomoucí naději na záchranu v ligové soutěži a jeho kouč Pavel Malura zřejmě i proto šetřil většinu svých opor na další záchranářský souboj v domácím prostředí s Mostem. Ze sestavy proti Olomouci chyběli na Střeleckém ostrově brankář Drobisz, Šuškavčevič, Kaspřák, Němčický, Görner, Racko a Ivana.

Naopak Jihočeši nastoupili v plné síle a už ve druhé minutě tvrdě udeřili. Černý unikl po levé straně a jeho zpětnou přihrávku poslal za záda gólmana Marka střelec Táborský. Mladý a nezkušený celek Slovácka nedokázal udržet míč na svých kopačkách a po ztrátách hrozilo jejich brance při každém útoku domácích značné nebezpečí. V sedmé minutě vyrazil na zteč Poborský, posunul míč na Volešáka, který jej naservíroval do stoprocentní šance Táborskému. Ale ten namířil tentokrát vedle, svůj cíl nenašla ani technická střela Volešáka.

Hosté zahrozili po čtvrthodině hry, křížná střela Kúdely však těsně minula domácí branku. Na druhé straně Poborský předložil gólovou přihrávku Holendovi, který ale trefil jen gólmana Marka. Domácí jakoby si byli vědomi, že jsou fotbalově lepší začali hrát příliš lehkovážně a nedůrazně.

Ve stejném stylu začali i po přestávce a ve 47. minutě toho mohli litovat. Po trestném kopu hlavičkoval Mareš těsně vedle, o tři minuty později po Stýskalově centru zcela volný Šturma z deseti metrů nikým neatakován vysoko přestřelil domácí branku.

O největší vzruch se postaral domácí brankář Kžížek. Po malé domů chtěl zbytečně rozehrávat, o míč v souboji s Brožíkem přišel, ale obránci stačili jeho chybu napravit. Na druhé straně Volešák přiťukl Plockovi míč do běhu, ovšem ten si dal daleko míč od nohy a Marek stačil šanci chytit, střela Černého pak skončila na boční síti, po něm neuspěl ani Poborský, když po chybě Marka ze 40 metrů poslal míč jen na horní síť. Pojistku na postup přidal až v 69. minutě svým druhým gólem Táborský, který míč do sítě dopravil patičkou po průniku Mrkvičky.

Dynamo České Budějovice - 1.FC Slovácko 2:0 (1:0)
Branky: 2. a 69. Táborský. Rozhodčí: Příhoda - Teuber, Pinkas. ŽK: Kladrubský - Kubáň. Diváci: 3171.
České Budějovice: Křížek - Plocek, Horejš, Peroutka, Kladrubský - Poborský (80. Hrbáč), Volešák, Žižka, Černý (76. Pravda) - Táborský, Holenda (62. Mrkvička). Trenér: Cipro.
Slovácko: Marek - Kubáň, Šimáček, Ineman (75. Spazier), Lysoněk (72. Filipský) - Mareš, Stýskala, Kúdela, Šturma - Brožík, Ondřejka (81. Diviš). Trenér: Malura.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.