Hlavní obsah

Jablonec vysoko zvítězil v Plzni a postoupil do semifinále

PLZEŇ

Fotbalisté Jablonce nečekaně vysoko rozstříleli domácí Viktorii Plzeň a po hladké výhře 3:0 postupují do semifinále Poháru ČMFS. Na hostech byla od začátku vidět větší chuť po úspěchu, kterou střelecky vyjádřili kapitán Baranek a v druhé půli Petržela s Eliášem. O tom, s kým se Severočeši střetnou 16. nebo 17. května o účast ve finále, rozhodne páteční los v Praze na Strahově.

Článek

Ani jeden z týmů nevyběhl k pohárovému utkání kompletní. Zatímco domácím chyběli zranění Limberský, Róth a Pilař, hosté měli ještě víc marodů. Kouč Rada nemohl nasadit Flachbarta, Hrotka, Lacigu, Klapku ani Hlouška, navíc kvůli povinnostem v reprezentační devatenáctce musel oželet i v posledních ligových kolech dobře hrajícího Valentu.

Domácí klub sice nabídl všem, kteří přijdou v plzeňském dresu, volný vstup, ale akce příliš velkou diváckou ozvěnu neměla. Do hlediště ve Štruncových sadech dorazil jen něco málo přes dva tisíce fanoušků a ti od úvodního hvizdu sledovali především boj ve středu hřiště.

Přece jen aktivněji začali Jablonečtí. Ve 4. minutě utekl po levé straně Smíšek, proháčkoval se do pokutového území a nahrál nabíhajícímu Kordulovi, ale jeho pokus zastavil na brankové čáře domácí Smola. Po necelé čtvrthodině se prosmýkl po levé straně plzeňský Fillo a jeho centr poslal z voleje jen těsně nad Borek.

Další vážnější šance po diváci dočkali až za dalších deset minut, kdy agilní Fillo našel Trappa a hostující obrana měla hodně práce, aby stačila rýsující se šanci zažehnat. Vzápětí se na druhé straně prokličkoval Zeher, ale míč vykroutil od branky opačnou falší. Ve 29. minutě však už nedůrazná domácí defenziva kapitulovala. Petržela po vtipné narážečce se Zeherem ještě nechal vyniknout gólmana Špita, ale s dorážkou přispěchal kapitán Baranek a střelou pod břevno otevřel skóre.

Vítězství Jablonce pojistili Petržela s Eliášem 

Domácí přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a za tři minuty mohli srovnat. Centroval opět aktivní Fillo a Špit se musel vytáhnout pohotovým zákrokem. Srovnat se Plzni nepodařilo ani ve 41. minutě po nadějně rozehraném rohovém kopu Jarolíma, a tak do kabin odcházeli spokojenější Severočeši.

Jejich postupové akcie navíc hned po příchodu ze šaten ještě více stouply. Otevřenou dálnici v domácí obraně využil rychlík Petržela a sám před gólmanem Daňkem nezaváhal. Plzeň zvýšila aktivitu, ale výsledkem byla jen situace z 58. minuty, kdy na Fillovu nabídku o půl kroku nedosáhl Krbeček.

Domácí kouč Levý vystřídal zraněného stopera Müllera čerstvým Šímou, ale místo očekávaného náporu dostali Západočeši další ránu. V 69. minutě nechali po rohovém kopu na hranici šestnáctky neobsazeného mladíka Eliáše, který přízemní střelou k pravé tyči Daňkovi stvrdil postup Jablonce do semifinále domácího poháru.

Dvacetiletý stoper vstřelil svoji premiérovou branku v soutěžním zápase a odstartoval hromadný odchod zklamaných domácích fanoušků z hlediště. Naopak Jablonec se mohl radovat ze čtvrté výhry nad Plzní v řadě v soutěžním zápase.

Viktoria Plzeň - FK Jablonec 97 0:3 (0:1)
Branky: 29. Baranek, 47. Petržela, 69. Eliáš. Rozhodčí: Kocián - Filípek, Slavík. ŽK: Knakal, Trapp, Procházka - Svátek. Diváci: 2014.
Plzeň: Daněk - Procházka, Müller (61. P. Šíma), Knakal, Smola (70. Psohlavec) - Rada (46. Malcharek), Jarolím, Trapp, Borek - Fillo, Krbeček. Trenér: Levý.
Jablonec: Špit - Zábojník, Homola, Eliáš, Loučka - Baranek, Kordula (88. Nulíček), Petržela (79. Procházka) - Svátek - Zeher (70. Weber), Smíšek. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: