Hlavní obsah

Obhájce Sparta bude hrát semifinále poháru ve Zlíně

PRAHA

V květnovém semifinále fotbalového Poháru ČMFS se utkají Jablonec s Českými Budějovicemi a Zlín s obhájcem trofeje Spartou Praha. Rozhodl o tom páteční los na Strahově. Utkání Jablonec - České Budějovice se bude hrát ve středu 16. května od 17:15, zápas ve Zlíně o den později ve stejném čase.

Článek

Obě semifinále bude vysílat Česká televize na programu ČT4 Sport, finále, které se uskuteční ve čtvrtek 24. května od 17:15, ČT zařadila na svůj druhý program. Dějiště finálového duelu zatím není známo. "Rozhodneme o něm až poté, co budeme znát finalisty. Nechceme diskriminovat fanoušky jakéhokoliv mužstva, budeme brát zřetel na dopravní dostupnost," řekl ředitel profesionálního fotbalu Ivo Lubas.

Sparta v krátké době pojede opět do Zlína, kde 7. dubna v ligovém souboji podlehla 0:2. Na hřišti Tescomy mužstvo z Letné nevyhrálo v lize již dvanáct let. Ve Zlíně proto zavládla po pohárovém losu spokojenost. "Sparta je určitě velmi atraktivní soupeř a pro nás je výhodou domácí prostředí. To je určitě lepší, než cestovat do Prahy. Navíc toto pohárové utkání přiláká i hodně diváků do hlediště," řekl ČTK trenér Pavel Hoftych.

Teď ale přemýšlí hlavně o ligové soutěži. "Máme před sebou zcela jiné starosti se záchranou. Na pohárový zápas začneme myslet až v týdnu po ligovém zápase s Budějovicemi. Těžko říci, v jaké situaci budeme v té době. Prioritou je pro nás ligová záchrana," dodal Hoftych.

Kouč Sparty Michal Bílek věří, že jeho tým reparát ve Zlíně zdárně zvládne. "Konec sezóny je hodně náročný, bude se hrát neustále středa - neděle, navíc musíme cestovat, což není nejlepší, ale musíme se s tím smířit. Pohár bereme s plnou odpovědností, takže chceme postoupit do finále a odčinit nedávnou ligovou porážku se stejným soupeřem," uvedl Bílek.

Cipro vidí šance padesát na padesát 

Přání hrát doma se vyplnilo jabloneckému trenérovi Petru Radovi. "Pro mě bylo celkem jedno s kým budeme hrát, ale toužil jsem hlavně po domácím trávníku," přiznal v pátek novinářům a připomněl, že před svými diváky bude hrát Jablonec pohárový zápas po čtyřech letech. "Šanci postoupit určitě máme, i když z posledních dvou zápasů v Jablonci jsme s Budějovicemi jednou prohráli a jednou remizovali. Pohár je ale zcela něco jiného než liga," prohlásil Rada.

Českobudějovický kouč František Cipro si přál hrát doma se Spartou, ale nakonec byl i tak spokojen. "S Jabloncem jsme v této sezóně ještě neprohráli, tak nevidím důvod, proč bychom v tom neměli pokračovat," vysvětlil. "Jablonci se teď daří víc venku, ukázal to na Spartě, teď v Plzni, doma dal nyní Zlínu první gól. Uvidíme, zdali se to otočí, nebo to bude pokračovat," uvažoval Cipro.

Šance obou mužstev na postup do finále vidí padesát na padesát. "Pohár bereme jako něco navíc, ale že bychom mohli postoupit do Poháru UEFA, tak nepřemýšlíme. Je to ještě hodně daleko," dodal Cipro s tím, že hlavní úsilí nyní Jihočeši stejně jako ostatní směřují k lize.

Reklama