Hlavní obsah

Jablonec hodlá Spartě zkazit historický double

PRAHA

Ve čtvrtek nastoupí na strahovském stadiónu v Praze k finálovému utkání Poháru Českomoravského fotbalového svazu fotbalisté Jablonce a Sparty. Pokud Sparta zvítězí, výrazně se tak přiblíží k zisku historického double. Jablonec si ale na Spartu věří, v prvním jarním ligovém kole uštědřil svému finálovému soupeři na Letné tříbrankovou porážku. Oba celky si ale uvědomují, že čtvrteční finále bude o něčem jiném.

Článek

Trenér Sparty Michal Bílek si ale letošní negativní ligovou bilanci proti Jablonci dobře uvědomuje. „S Jabloncem se nám v této sezóně nedaří, máme jim co vracet. Sebrali nám pět bodů,“ připomněl Bílek skutečnost, že i na podzim v Jablonci Sparta uhrála pouze bezbrankovou remízu. „Také se umí dobře připravit na silné soupeře, jak ukázali na nás a třeba také na Slavii,“ řekl Bílek.

Sparťanský kádr ale koncem sezóny sužují zdravotní problémy. V pohárovém finále nemohou pro zranění nastoupit Kadlec, Ančic, Kolář a nejistý je i start stopera Kučery, jehož ruka odnesla zraněním předposlední ligový zápas v Olomouci. Bílek musel tedy zpět do prvního týmu povolat Šimáka s Drobným, kteří byli po ligovém utkání ve Zlíně přeřazeni do třetiligové rezervy. Jestli ovšem trenér počítá s jejich zařazením do sestavy zatím neprozradil.

„Šimák s Drobným byli povoláni zpět, protože máme řadu zraněných hráčů, ale jestli je postavím, ještě nevím. Jejich forma je ale stejná, jako když první tým opouštěli,“ naznačil Bílek, že větší šanci zahrát si finále má stoper Drobný. Za předpokladu, že se nestihne dát do pořádku Kučera.

Radovi paměť raději neslouží 

Jeho protějšek na lavičce Jablonce Petr Rada sršel na předzápasové tiskové konferenci optimismem a humorem. „Já mám výhodu, že už jsem starší a ten zápas si nepamatuju,“ odpověděl novinářům na dotaz, zda-li si po ligové výhře na Spartu více věří. „Tohle bude úplně jiný zápas, ale já si přeju vždycky vítězství, i když to budeme mít složitější, protože hrajeme v Praze proti Spartě,“ řekl Rada.

Jablonec se nechce ukolébat pocitem, že už je v pohárové Evropě. Sparta je jenom krůček od ligového titulu a Jablonec si zahraje Pohár UEFA i v případě finálové prohry. „Nepřijeli jsme sem jenom dohrát sezónu a dělat Spartě sparingpartnera,“ prohlásil Rada. Sice se mluví o tom, že už v Evropě jsme, ale to bude stoprocentně jisté, až finále vyhrajeme,“ dodal jablonecký trenér.

Reklama

Související témata: