Hlavní obsah

Prvoligový Zlín prohrál v poháru na penalty v Třinci

TŘINEC/PRAHA

Fotbalisté Tescomy Zlín dnes prohráli v druhém kole Poháru ČMFS v Třinci na penalty 4:5 a jsou po Olomouci a Ostravě třetím prvoligovým týmem, který se soutěží rozloučil. V normální hrací době skončil zápas nerozhodně 1:1 a rozhodnutí padlo až v šesté sérii penalt: zlínský Zbožínek neproměnil, naopak Brezničan překonal brankáře Baránka a zajistil Třinci postup.

Článek

Zlínu přitom vyšel vstup do utkání a už v 5. minutě po akci Zúbka se Žůrkem doklepl míč do prázdné branky Malár. Třinci se ale podařilo v 26. minutě vyrovnat, po chybě hostující obrany skóroval Malíř. Od té doby už domácí fotbalisté, kteří hráli poprvé pod vedením nového trenéra Miroslava Kouřila, diktovali tempo a soupeře nepustili do žádné vážnější šance.

"Brzy jsme sice získali náskok, Třinec ale využil nedůraznou hru naší obrany a vyrovnal. Ve druhém poločase nás soupeř přehrál a zaslouženě postoupil," řekl po utkání novinářům trenér Zlína Pavel Hoftych. Třinec se v třetím kole utká se Slováckem.

Exligová Příbram nezaváhala a na půdě druholigového nováčka z Krče vyhrála 3:1. Hosty poslal do vedení akrobatickou hlavičkou Brazilec Jales, a i když domácí těsně před přestávkou vyrovnali, další přesná hlavička příbramského Milutinoviče a gólová pojistka z kopačky Klesy posunula do třetího kola Příbram. Středočeský celek se může těšit v dalším kole na prvoligovou Viktorii Plzeň.

V druhém kole poháru ještě zbývá sehrát utkání Bohemians Praha - Kladno, které je na programu ve středu 19. září od 16:30.

Výsledky - 2. kolo:
Třinec - Tescoma Zlín 1:1 (1:1), na penalty 5:4
Branky: 26. Malíř - 5. Malár. Rozhodčí: Matějek - Wilczek, Slavík. Diváci: 821.
Sestava Zlína: Baránek - Vidlička, Kroča, Zbožínek, Penner - Šmahaj, Vrtělka, Zúbek (66. Konečník), Zapletal (81. Pazdera) - Malár, Žůrek. Trenér: Hoftych.
Sparta Krč - Marila Příbram 1:3 (1:1)
Branky: 43. Malina - 27. Jales, 54. Milutinovič, 82. Klesa. Rozhodčí: Kocourek - Pospíšil, Teuber. ČK: 52. Waldhauser (Krč). Diváci: 128.
Program 3. kola (26. září):
Dukla Praha - Sparta Praha, SK Líšeň - Slavia Praha, Jihlava - 1. FC Brno, Cheb - Dynamo České Budějovice, Rýmařov - Slovan Liberec, HFK Olomouc - FK Teplice, Slovácko - Třinec, Kolín - FK Mladá Boleslav, Konice - Fulnek, Karviná - Frýdek-Místek, Příbram - Viktoria Plzeň, Hradec Králové - vítěz Kladno/Bohemians Praha, Třeboň - Jablonec, Náchod-Deštné - Viktoria Žižkov, Břeclav - Bohemians 1905, Chomutov - Most.

Reklama

Související témata: