Hlavní obsah

Pohár ČMFS: Fanoušci poženou na Letné Bohemku za postupem

PRAHA

V poslední říjnový den jsou na programu tři utkání 4.kola Poháru ČMFS. Až na druhulogivou Bohemians Praha, která na hřišti v Xaverově přivítá Viktorii Plzeň, se představí týmy z nejvyšší české ligové soutěže. České Budějovice hostí od pěti hodin Brno a zajímavý duel uvidí diváci také v Praze, na Letné přivítá Sparta Bohemians 1905.

Článek

V pražském derby se představí týmy, kterým vyšlo 11. kolo Gambrinus ligy. Sparta si na svém hřišti poradila s Kladnem jasně 4:1Klokani v duelu týmů zespodu tabulky porazili Most 1:0 a odpoutali se tak od posledního místa.

„Chceme v souboji s klokany uspět a dojít v poháru co nejdále. V prestižním duelu navíc budeme chtít zvítězit také pro naše fanoušky," řekl na webových stránkách Sparty asistent trenéra Horst Siegl.

V akci jsou dvě pražské Bohemky

„Nám vlastně o nic nejde. Pro nás je to odměna zahrát si na Spartě. Určitě přijdou lidi a myslím si, že to bude dobrý zápas. Nás to určitě vyhecuje, budeme si chtít zahrát fotbal a pobavit fanoušky,“ řekl povzbudivě Pavel Lukáš, jediný střelec v utkání proti Mostu. "Přes víkend jsme prodali několik stovek vstupenek. Bohemka má celkem k dispozici sektor pro 2700 fanoušků, věřím, že ho dobře zaplníme," doplnil Lukáše ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

Další tým, který nese v názvu jméno Bohemians, bude chtít uspět v klání s prvoligovou Viktorií Plzeň, která hraje o soutěž výš než její hostitel. Na jihu Čech se potom utkají týmy Českých Budějovic a Brna. Oba celky se shodou okolností potkaly v právě proběhlém 11. kole české ligy a Brňané v utkání na své půdě porazili Jihočechy 2:1. České Budějovice tak mají o to větší motivaci k vítězství..

Zbylé utkání 4. kola je na programu 17. listopadu. Divizní přemožitel Slavie z brněnského předměstí Líšeň hostí na svém hřišti žižkovskou Viktorku. Další fáze Poháru ČMFS je na programu až na jaře příštího roku, v dubnu se uskuteční čtvrtfinále. Začátkem května se hraje semifinále, vše vyvrcholí finálovým utkáním v půli téhož měsíce.

Reklama