Hlavní obsah

Druholigoví Bohemians Praha vyřadili Plzeň z Poháru ČMFS

PRAHA

Fotbalisté Viktorie Plzeň jsou dalším prvoligovým týmem, který končí v Poháru ČMFS. Západočeský celek ve středu vyřadili druholigoví Bohemians Praha, kteří v Horních Počernících zvítězili 2:0. Do vedení střížkovskou Bohemku poslal proměněnou penaltou Šisler, poté pokutový kop neproměnil plzeňský Fillo. Postup v závěru pečetil druhým gólem znovu Šisler.

Článek

Západočeši v 11. kole Gambrinus ligy vyhráli v Olomouci a na své výsledky z ligy chtěli navázat i v utkání s pražskými Bohemians. Těm patří ve druhé lize čtvrté místo. V posledním kole druhé ligy remizovali na domácím hřišti s Jihlavou 3:3. Od prvních minut bylo střetnutí vyrovnané. Hra se odvíjela hlavně ve středu hřiště, v první desetiminutovce bylo k vidění pouze po jedné střele na každé straně. Domácího Belaně vyzkoušel Marin Fillo, na druhé straně zasahoval Daněk po střele Galbavého.

Ve 22. minutě se do pokutového území hnal domácí Šisler, ale byl nedovoleně zastaven a domácí měli možnost ohrozit plzeňskou bránu ze slibné standardní situace. Míč si postavil sám postižený, bránu ale přestřelil. O několik minut později zahrozil plzeňský Šíma. I jeho volej ale skončil vysoko nad bránou. V závěrečné desetiminutovce první půle favorit zatlačil svého soupeře před jeho bránou, do gólové šance se ale probojovat nedokázal.

Šisler poslal domácí do vedení

První vyložená šance se zrodila po návratu mužstev z kabin. Plzeňský Fillo se uvolnil na hranici šestnáctky a v pokutovém území našel Marka Jarolíma. Ten ale míč špatně trefil a míč lapil do své náruče Belaň.

V 62. minutě postupoval do pokutového území hostů kapitán domácích David Zoubek, uvnitř udělal kličku Marku Smolovi, který ho fauloval. Rozhodčí Jaroslav Moudrý zapískal penaltu. Míč si na značku pokutvého kopu postavil Jiří Šisler a umístěnou střelou k levé tyči poslal Bohemians do vedení.

Povzbuzení domácí útočili dál. Šest minut po gólu dostal střídající Stanley míč do pokutového území. Jeho nepovedená střela vystrašila brankáře Daňka, klesající míč skončil těsně vedle tyče plzeňské svatyně.

Fillo z penalty jen nastřelil Belaně 

Západočeši se na dostřel domácí branky dostali až v 77. minutě a hned z toho byla druhá penalta zápasu. Pronikajícího Filla nedovoleně zastavil vybíhající brankář Belaň a rozhodčí ukázal podruhé na značku pokutového kopu. Exekuce se ujal sám Fillo, domácí gólman jeho nepovedenou střelu chytil.

Druhého gólu se diváci na xaverovském stadiónu dočkali o pět minut později. Míč se dostal ke střelci první branky, Jiřímu Šislerovi, který dva metry před šestnáctkou napřáhl k parádní střele. Míč zapadl do pravého rohu plzeňské branky.

Hráči Bohemians mohli přidat ještě jednu branku. Využili tlaku hostujícího týmu a při rychlém brejku tři na dva nacentroval střelec dvou branek Šisler míč na hlavu zcela volnému Ibemu, jeho hlavička skončila na tyči. Bohemians přesto porazili prvoligovou Viktorii Plzeň a postoupili do další fáze Poháru ČMFS.

Pohár ČMFS - osmifinále:
Bohemians Praha - Viktoria Plzeň 2:0 (0:0)
Branky: 63. z pen. a 83. Šisler. Rozhodčí: Moudrý - Teuber, Štěrba. Diváci: 310.
Bohemains: Belaň - Macháček, Jandzik, Birhanzl, Hajník - Zoubek, Kwame, Šisler, Fenyk - Brzezina (55. Ibe), Galbavý.
Plzeň: Daněk - Šmejkal, Halama, Zakopal, Smola - Fillo, Jarolím, Trapp, Šíma (46. Vrzal, 70. Malcharek) - Borek (70. Psohlavec), Smejkal.

Reklama

Související témata: