Hlavní obsah

Liberecký brankář Zlámal kvůli poháru odložil operaci

LIBEREC

Brankář libereckých fotbalistů Zdeněk Zlámal odložil plánovanou operaci třísel kvůli dvěma zápasům semifinále Poháru ČMFS s Brnem, jimiž se Severočeši postupem mohou přiblížit k účasti v příštím ročníku Poháru UEFA.

Článek

Zlámal se sice už ve čtvrtek měl podrobit chirurgickém zákroku, ale po dohodě s vedením klubu se rozhodl, že alespoň jako náhradní brankář bude trenérům v důležitých zápasech s Brnem k dispozici.

"Je to pro případ, kdyby se něco náhodou stalo Zbyňkovi Hauzrovi, tak abych za něj mohl zaskočit," uvedl pro ČTK Zlámal, který s bolavými třísly laboruje déle než měsíc. Bývalý gólman reprezentační jednadvacítky už přitom ani nepočítá s tím, že by se v této sezóně podíval na hřiště.

Zlámal bude připravený na lavičce

Dvaadvacetiletý brankář nedochytal ani poslední ligový zápas Liberce s Jabloncem, kdy se mu zranění třísel ve druhém poločase nedělního utkání zranění obnovilo. Liberečtí trenéři ale Zlámala, který si letošními výkony řekl ve Slovanu o místo jedničky, chtějí mít v následujících zápasech alespoň na lavičce. "Snad budu klukům aspoň něco platný, i když mě třísla momentálně dost bolí," řekl Zlámal.

Liberec hraje první semifinále s Brnem 1. května venku, odvetu o týden později doma. Hned poté Zlámal absolvuje operaci, protože v ligové soutěži už Liberec pohárové pozice neatakuje.

Liberci tak v pohárovém semifinále s Brnem půjde o hodně: pokud Slovan soupeře vyřadí a Sparta ve druhém semifinále podle předpokladů přejde přes druholigový tým Bohemians Praha, Liberec bude blízko k Poháru UEFA. Sparta totiž s největší pravděpodobností v lize neskončí hůř než druhá a půjde do předkola Ligy mistrů, takže pro Severočechy by se otevřela cesta do druhé pohárové soutěže, ať už by ve finále dopadli jakkoliv.

Reklama

Související témata: