Hlavní obsah

Spartě půjde ve finále Poháru ČMFS o reputaci, Liberec nemá co ztratit

PRAHA

Úterní finále Poháru ČMFS nabídne souboj mezi fotbalisty Sparty a Slovanem Liberec. Zatímco letenskému týmu závěr sezóny vůbec nevychází, Severočeši si už jen finálovou účastí zajistili postup do Poháru UEFA a utkání na Strahově si budou chtít užít. „Je to pro nás vrchol sezóny,“ řekl Sport.cz k zápasu druhé nejprestižnější české fotbalové soutěže liberecký útočník Jan Nezmar.

Článek

Sparta v těchto dnech nezažívá nejpříjemnější období. V lize dvakrát za sebou prohrála, když doma nestačila jak na Brno tak na Baník Ostravu, a velmi se jí vzdálila obhajoba mistrovského titulu. Proto se dá očekávat, že letenský tým dočasně vedený Jozefem Chovancem bude chtít na loňský double navázat přinejmenším ziskem trofeje z národního poháru. Pokud by se mu to nepovedlo, je hodně pravděpodobné, že naváže na rok 2002, kdy naposledy nezískala ani jednu z trofejí.

„Mužstvo znám a nějaké představy mám. Určitě se na hřiště vrátí Řepka, jemuž skončil trest,“ řekl po převzetí hlavního týmu Chovanec, který připomněl dvouzápasový disciplinární trest pro stopera Tomáše Řepku, jenž svým vyloučením proti Brnu ve druhé minutě utkání situaci svému týmu v lize výrazně zkomplikoval. Kouč letenského týmu nebude moci v utkání počítat s Liborem Doškem, který vinou přetrvávající bolesti zad v sezóně už nenastoupí.

Slovan Liberec ve své historii slavil zisk tří trofejí. Už v roce 2000 slavil pod současným trenérem Ladislavem Škorpilem vítězství v národním poháru. V roce 2002 a 2004 slavili Severočeši titul v nejvyšší lize. „V ligové tabulce už nemáme čeho dosáhnout. Je to pro nás velká výzva a všichni se těšíme,“ přeje si Nezmar, který si nemyslí, že se nečekaný odchod trenéra Bílka může na Spartě špatně podepsat. „Myslím si, že se změna trenéra na týmu negativně neprojeví, pro kabinu je  dobré, přijde-li nový impulz. O negativních projevech nemůže být řeč,“ dodal. "Doufám, že pro Liberec získáme další trofej."

Utkání se odehraje od 17:00 na stadiónu Evžena Rošického na Strahově, i když se dříve spekulovalo, že by finále mohli vidět fanoušci v nově otevřeném stánku v Edenu. Z bezpečnostních důvodů se od tohoto návrhu ovšem upustilo. Přímým přenosem utkání vysílá ČT2.

Reklama

Související témata: