Hlavní obsah

V předkole Poháru ČMFS se blýskli dva hráči hattrickem

PRAHA

Třemi brankami na sebe upozornili v nedělních zápasech předkola Poháru ČMFS dva fotbalisté. Jakub Slunéčko pomohl Sokolu Zápy k výhře 5:0 nad Českým Brodem a Michal Večeřa zajistil Protivanovu vítězství 3:1 v Jesenci.

Článek

Zápy, v uplynulé sezóně třetí tým tabulky Středočeského oblastního přeboru, hrály ještě v poločase s divizním Českým Brodem bez branek, po změně stran se však domácí trefili hned pětkrát. Třikrát skóroval bývalý futsalový reprezentant Slunéčko, jenž před lety hrával fotbal i za Bohemians Praha. Po jedné brance pak přidali Stupka s Plotem.

Mužstvo z Prostějovska SK Jesenec působilo v minulém ročníku pouze v I. B třídě, Protivanovu bylo dnes přesto zdatným soupeřem. V poločase domácí dokonce vedli 1:0, nicméně po změně stran neuhlídali Večeřu, jenž třemi trefami zajistil diviznímu celku postup do prvního kola a v něm souboj s druholigovým HFK Olomouc.

Vilém letos tažení nezopakuje

Tým Vilémova před rokem rozstřílel v předkole divizní Litvínov 4:0 a pak vyřadil i druholigové Ústí nad Labem, letos ale své tažení nezopakuje. Na hřišti účastníka ústeckého oblastního přeboru vyšla tentokrát Litvínovu odveta, i když až v penaltovém rozstřelu. Hrdinou v týmu hostů byl Košťál, který nejprve v nastavení prvního poločasu vyrovnal a v penaltách zpečetil postup. Litvínov v prvním kole narazí na Most, který na jaře sestoupil z první ligy.

Česká Lípa před 550 diváků zdolala zkušený divizní tým Ovčár 1:0. V dresu domácího nováčka divize už nastoupil i někdejší sparťanský kanonýr Josef Obajdin, jediný gól zápasu si ale dali sami Středočeši. Brankáře Straku překonal osm minut před poločasem vlastním gólem kapitán Ovčár Ondrák. Vítězní Severočeši příště přivítají na svém hřišti Bohemians 1905.

Program předkola uzavře ve středu 23. července duel Provodov - Napajedla se začátkem od 17:00. První kolo, již s účastí druholigových klubů, se bude hrát za týden v neděli 27. července.

Výsledky - předkolo:
Čelákovice - Admira Praha 3:0 (2:0), Vilémov - Litvínov 1:1 (1:1), 6:7 na penalty, Česká Lípa - Ovčáry 1:0 (0:0), Sokol Zápy - Český Brod 5:0 (0:0), Rapid Plzeň - Strakonice 5:2 (2:0), Cholupice - Hořovicko 1:3 (1:2), Český Dub - Nový Bydžov 0:4 (0:2), Olympia Hradec Králové - Tesla Pardubice 6:3 (2:0), Mariánské Lázně - Domažlice 1:2 (0:1), Děčín - Brozany 2:0 (1:0), Mohelnice - Velké Losiny 1:2 (0:1), Háj ve Slezsku - Dolní Benešov 2:1 (2:1), Jesenec - Protivanov 1:3 (1:0), Dubňany - Šardice 0:3 (0:3), Ždírec nad Doubravou - Třebíč 2:2 (2:1), 3:4 na penalty, Světlá nad Sázavou - Velké Meziříčí 0:2 (0:0).

Reklama