Hlavní obsah

Český pohár: Obě pražská "S" postoupila, Sparta ale až po penaltách

PRAHA

Zatímco mistrovská Slavia postoupila v Českém poháru bez problému, neboť na hřišti divizních Votic vyhrála dvěma góly Volešáka 2:1, o dalším osudu fotbalové Sparty ve Slezsku rozhodovaly až penalty. Třetiligový Frýdek-Místek totiž udržel s favorizovanými Pražany v průběhu devadesáti minut bezgólovou remízu, takže rozhodoval až rozstřel ze značky pokutového kopu. V něm měla navrch Sparta a míří rovněž dál.

Článek

Pohárová konfrontace ve Voticích měla hodně pikantní příchuť. V domácím dresu totiž proti Slavii vyrukovali dva sparťanští internacionálové Michal Horňák a Zdeněk Svoboda, kteří momentálně trénují letenskou rezervu. Třetímu sparťanovi Horstu Sieglovi nebylo dopřáno proti „sešívaným“ nastoupit, neboť ve stejnou dobu musel být k ruce hlavnímu kouči Vítězslavu Lavičkovi ve Frýdku-Místku. Zato jeho šestnáctiletý syn, který ve Voticích hostuje, na lavičce seděl.

Slavia měla proti diviznímu domácímu týmu od začátku navrch a po trefě Volešáka z 22. minuty vedla 1:0. Po změně stran přidal v 58. min. tentýž hráč druhou branku a Slavia pohodově kráčela za postupem. Latka sice vlastní brankou čtvrt hodiny před koncem svému týmu život zkomplikoval, cestu do dalšího pohárového kola ovšem neohrozil.

Trenér Slavie Karel Jarolím byl spokojen s postupem, ale s chabou produktivitou svých svěřenců už méně. „Kdybychom vyhráli větším rozdílem, bylo by to určitě lepší. Potěšil mě Láďa Volešák, který dal obě naše branky. Splnil to, co se od něj očekávalo,“ nechal se po utkání slyšet kouč.

Sparta měla namále

I ve Frýdku-Místku dal trenér letenský Vítězslav Lavička příležitost hráčům z lavičky. Ze sestavy, která kopala v pondělí ligu proti Teplicím, postavil jen Řepku, Kladrubského a Huška. Domácí vedení internacionálem Radoslavem Látalem bojovali proti Pražanům jako o život a po naplnění devadesáti minut udrželi bezgólový stav.

Rozhodoval tudíž penaltový rozstřel, v němž měli navrch Pražané. Slepička, Kučera, Kladrubský a Kisel střely ze značky pokutových kopů do sítě poslali, zatímco z domácích byl úspěšný jen Švrček. Sparta tak vyhrála na penalty 4:1 a rovněž postupuje.

Marila Votice - Slavia Praha 1:2 (0:1)
Branky: 76. Latka vlastní - 21. a 58. Volešák. Rozhodčí: Makovička - Pospíšil, Urban. ŽK: Jelen - Šmicer, Cisse. Diváci: 3350
Sestava Slavie: Diviš - Kindel, Latka, Hubáček, Černý - Volešák, Cisse, Šmicer (67. M. Jarolím, Janda (60. Švento) - Ivana, Litteri (82. Toleski).
Frýdek-Místek - Sparta Praha 0:0, na penalty 1:4
Rozhodčí: Paták - Kordula, Chytil. Diváci: 10 280.
Sestava Sparty: Blažek - Kúdela, Řepka, Kučera, Kladrubský - Hušek - Kušnír (81. Kisel), Vacek, Pečnik (65. Matušovič), Zeman (46. Slepička) - Wilfried.
Zbývající zápasy 3. kola:
Úterý 30. září:
16:30 Vyšehrad - FC Hradec Králové.
Středa 1. října:
16:00 Písek - FK Teplice,
18:00 Slovácko - 1. FC Brno.
Úterý 7. října:
17:00 Jihlava - Zlín.
Program 4. kola:
Středa 29. října:
14:30 Sezimovo Ústí - Slavia Praha, Hradec Králové (Vyšehrad) - Teplice (Písek), Jablonec nad Nisou - Zlín (Jihlava), Mutěnice - Baník Ostrava, Kladno - Brno (Slovácko), Hlavice - Plzeň, Liberec - Sigma Olomouc, Bohemians Praha - Sparta Praha.

Reklama