Hlavní obsah

Slavii čeká v poháru Slovácko, Sparta se utká s Teplicemi

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie se v semifinále Poháru ČMFS utkají s druholigovým Slováckem. Rozhodl o tom páteční los v pražském sídle svazu. Druhou dvojici tvoří Sparta a Teplice. ČT4 zřejmě bude vysílat první zápas z Edenu a odvetu ze Stínadel. K derby pražských S tak může dojít až ve finále.

Článek

Zápasy se hrají 6. a 13. května, Sparta úvodní zápas odehraje o den později. Letenský celek totiž čeká šlágr 26. kola Gambrinus ligy proti Ostravě. Slavia ve čtvrtfinále vyřadila Zlín, Slovácko si překvapivě poradilo s Ostravou. Sparta nedala šanci Plzni a Teplice si postup zajistily vítězstvím v Liberci.

K derby pražských S tedy zatím nedošlo. Možná až ve finále. "Los to umožňuje. Bylo by to hezké," usmál se Petr Doležal, šéf z Edenu. Právě Slavii připadl jediný druholigový účastník semifinále. "Ale pozor, Slovácko vyřadilo Baník, takže má svou sílu. A trénoval tam náš současný kouč Karel Jarolím, takže to určitě budou dva zajímavé zápasy," poukázal Doležal.

Slovácko se těší na velký kasamač. "Z hlediska atraktivity to lépe dopadnout nemohlo. Chceme potvrdit, že jsme Baník nevyřadili náhodou. Trenér Mazura nerozlišuje, jakou náš soupeř hraje soutěž," ujišťoval manažer Vladimír Krejčí.

Teplice se Spartou neprohrávají

Severočeši rozhodně nepatří k oblíbeným soupeřům Sparty. V poslední době se jí proti Teplicím nedaří. "To bych netvrdil, vždyť nedávno jsme tam v lize remizovali. Zahrajeme si spolu třikrát, stejně jako s Plzní, a uvidí se. V poháru jsme s Teplicemi dlouho nehráli, jinak nemá cenu los dlouze rozebírat," konstatoval letenský kouč Jozef Chovanec.

Sparta vyhrála poslední tři ročníky Poháru ČMFS a v této soutěži už neprohrála čtyři a půl roku. "To je pro nás určitě velká výzva. Sparta pokaždé dokáže přitáhnout na Stínadla do ochozů velkou návštěvu. Zatím je zbytečné uvažovat, zda bude odveta na domácím hřišti výhodou," řekl teplický sekretář František Šnobr.

Semifinalisté se také předběžně dohodli, kde by se hrálo finále (27. května). "V případě finálových dvojic Slavia - Sparta nebo Slavia - Teplice by se hrálo na Strahově. Pokud by postoupilo Slovácko, tak uvažujeme o nějakém místu na Moravě," upřesnil šéf ligy Ivo Lubas.

Los semifinále Poháru ČMFS:
Slavia - Slovácko, Sparta - Teplice.

Reklama