Hlavní obsah

Flákáte to, pustili se fanoušci Slavie do fotbalistů po prohře v Karviné

KARVINÁ

Vyznavači sešívaných barev pomalu ztrácejí trpělivost. Fotbalisté Slavie se za celý podzim nedostali do optimální formy a už jim na to zbývá jen pár zápasů. Po sérii ztrát v Gambrinus lize nerozehráli ideálně ani osmifinále Ondrášovka Cupu. V Karviné prohráli 0:1, takže v odvetě jim může druholigový soupeř dát ještě zabrat. A tak není divu, že se fanoušci bouří.

Foto: Drahoslav Ramík, ČTK

Peter Grajciar (vlevo) a Matej Krajčík se po prohře v Karviné omlouvají slávistickým fanouškům.

Článek

Táhnout se za Slavií až do Karviné a sledovat, jak musí být Jarolímův soubor rád, že na hřišti druholigového soupeře prohraje jen o gól. To už je i na skalní příznivce fotbalové Slavie trochu moc. Není vůbec divu, že po pohárovém utkání si příznivci s hráči pěkně od plic podebatovali.

„Fanoušci nám říkali, že jim připadá, že máme vlažný přístup a že do toho nedáváme všechno,“ naznačil kapitán Stanislav Vlček pro klubové stránky, o co šlo.

Ani zkušený útočník se rozmrzelosti diváků nemůže divit. V Karviné vystřihli červenobílí svůj další „klasický“ zápas. „Nedáme vyložené šance, dokonce ani penaltu a prohrajeme 0:1. Takže pokračuje série, kterou jsme někdy v říjnu začali. Karviná hrála dobře, ale my jsme jim to bohužel ulehčili, protože jsme ze začátku neproměnili stoprocentní šance. Karviná nám vstřelila branku a my jsme nebyli schopni se tam dostat,“ krčil Vlček rameny.

Bez střelce v sobotu do Jablonce

Obhájce titulu nastoupí v sobotu Jablonci, který se přetahuje s Teplicemi o vedení v tabulce. A na Střelnici nejezdili slávisté moc rádi ani v dobách, kdy byli v pohodě. „Bohužel už se nás to drží delší dobu. Do konce zbývá posledních pět zápasů, musíme to nějak do zimy zvládnout. Čekáme na nějaký ten odrazový můstek, ale ten pořád nepřichází.“

Vlček je přesvědčený, že kdyby byl tým psychicky v pohodě, v Karviné by se minimálně jednou určitě trefil. A omluvou nemůže být ani absence reprezentantů Hlouška, Suchého, Čelůstky a Ragueda. „Myslím si, že na to se Slavia určitě vymlouvat nebude. V tomto zápase to nehrálo žádnou roli.“

Sešívaní nedali gól v Příbrami, doma proti Plzni a teď ani v Karviné. „Nějakým způsobem to prostě pokračuje. Zápasy mají podobný ráz, šance si vytvoříme, ale pokud je neproměníme a nedáme penaltu, tak bez toho to nejde. Bohužel mezi námi není žádný střelec, který by za půlsezónu dal alespoň osm až deset gólů. Toho tady prostě nemáme, na gól se strašně nadřeme. Nějak to bohužel nejde,“ neví si ani Vlček rady.

Reklama

Související témata: