Hlavní obsah

Sparťané přiznali podcenění Slavie, kouč Cipro dával za příklad Barcelonu

PRAHA

V lize je sice dělí rozdíl patnácti bodů, ve čtvrtečním úvodním zápase čtvrtfinále Ondrášovka Cupu to mezi Slavií a Spartou ale vůbec znát nebylo. Ba naopak. V nejvyšší soutěži trápící se Slavia letenské mužstvo přehrála, což si na lavičce v Edenu užíval ve své premiéře i staronový kouč sešívaných František Cipro. „Hráče jsem se snažil uklidnit a říct jim, ať si zápas užijí. Jak to dělá třeba Barcelona,“ řekl Cipro po cenném vítězství 1:0.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kopic v souboji se sparťanem Hohenederem během čtvrtfinále domácího poháru.

Článek

Výkon slávistů byl ve čtvrtečním večeru k nepoznání. Dva dny stará rezignace Karla Jarolíma a nový impulz v podobě staronového kouče Františka Cipra, to vše sešívaným očividně prospělo. S vědomím, že to je pro ně prakticky jediná šance, jak se dostat do pohárové Evropy, hráče z Letné přehráli hlavně v prvním poločase. V tom se také střelou po přihrávce od Matěje Krajčíka postaral o jediný gól zápasu Milan Černý.

„V první půli jsme byli lepší, ve druhém poločase jsme ale objektivně tahali za kratší konec,“ řekl po utkání Cipro, jenž vedle kolektivního výkonu vyzdvihl i některé jednotlivce „Třeba takový Ragued odehrál podle mě nejlepší zápas, co je ve Slavii. Dařilo se ale například i Milanovi Černému,“ řekl kouč Slavie po své premiéře v roli hlavního kouče po vystřídání trenéra Jarolíma.

Jako Barcelona

Nejen veselé momenty ale proti vedoucímu týmu ligy připravili svému kouči domácí hráči. „Třeba když sparťané nastřelili tyč, ale i při Kopicově chybě, kdy šel Kadlec sám na branku, mi vůbec dobře nebylo,“ vzpomněl si Cipro na nejtěžší chvíle v utkání. „Vsadil jsem na zkušenost. Snažil jsem se hráčům za ty dva dny poradit leccos. Pro ně to musí být svátek, ne aby tam šli podělaný, nebo se báli balónu. Připomínal jsem jim hru Barcelony. Její hráči se na hřišti ani moc nenadřou, a jaká je to radost se na ně dívat,“ dodal.

Do smíchu už ale tolik nebylo sparťanským hráčům. „Bylo nám jasné, že se domácí hráči budou chtít novému trenéru ukázat. Dostali nový impulz,“ poznamenal útočník hostů Václav Kadlec, jenž v největší šanci utkání, kdy se ocitl tváří v tvář brankáři Vaniakovi, zaváhal a střílel vedle. „Beru to na sebe, taková šance se musí proměnit. Slavia ale hrála dobře, asi jsme ji i trochu podcenili,“ přiznal mladý forvard letenských.

Slavia silná v přečíslení

Ani stoperovi Kladrubskému, který se po zranění Pamiče přesunul z pozice stopera na levého beka, se nemluvilo po prohře v derby lehce. „Téměř po roce jsem hrál po zranění zase v základu. Hrozně jsem se na utkání těšil, ale z výsledku už samozřejmě takovou radost nemám. Slavia nás přečíslovala hlavně ve středu hřiště. My jsme ale silní, tato prohra nás neovlivní,“ myslí si Kladrubský.

Reklama

Související témata: