Hlavní obsah

Sparťan Blažek: Spekulace, že Slavii pustíme pohár, jsou směšné

PRAHA

Nejeden fotbalový fanoušek měl před sérií tří derby jasno. Slavia postoupí v poháru, protože jenom z něj se už může dostat do Evropy. A Sparta zase vyhraje v lize, protože jí přece jde o titul... „Je to směšné! Tohle vymýšlejí lidé, kteří snad nikdy neslyšeli o rivalitě mezi námi a Slavií,“ láteří před pohárovou odvetou sparťanský gólman Jaromír Blažek.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Gólman fotbalistů Sparty Jaromír Blažek si každou bitvu se Slavií užívá.

Článek

Scénář lidových expertů se naplňuje. Slavia v prvním duelu čtvrtfinále Ondrášovka Cupu vyhrála v Edenu 1:0, takže do semifinále má o něco blíž. Pondělní ligové derby zase na Letné ovládla Sparta. Teď už tedy jen zbývá, aby Slavia ve čtvrteční pohárové odvetě na hřišti rivala postup uhájila - a všichni budou spokojení...

„Tyhle spekulace jsou směšné... Směšné! Když si to čtu, je mi z toho na nic. Tohle vymýšlejí lidé, kteří snad nikdy neslyšeli o rivalitě mezi námi a Slavií,“ rozčiluje se v rozhovoru pro klubové stránky Jaromír Blažek, brankář Sparty. „Jak to může někoho jenom napadnout? Doufám, že na hřišti dokážeme tyhle nesmysly vyvrátit. Navíc, kdo viděl pondělní derby, asi si nemůže myslet, že v tom zápase bylo něco dohodnutého.“

Ačkoliv nejdřív působil v rivalském klubu, již dávno přešel na druhý břeh. A pondělní derby potvrdilo, že s Blažkem v brance Sparta na domácím hřišti se Slavií neprohrává. „Doufám, že to bude platit i po čtvrteční odvetě Ondrášovka Cupu. A nejen to, chci Slavii porazit a postoupit do semifinále!“ ujišťuje Blažek.

Obě derby v ročníku se nevyhrávají běžně

Pondělní ligovou výhru v derby si náležitě vychutnal. „Báječný pocit. Porazit před naším publikem odvěkého rivala je zážitek jako hrom. Užili si to fanoušci, i my hráči jsme si to pořádně vychutnali. To jsou kouzelné okamžiky. Všem je asi jasné, že není běžný jev, abychom v jednom ročníku získali v derby plný počet bodů,“ poukazuje na dvě prestižní výhry 1:0.

Gólman si přeje, aby i ve čtvrtek večer panovala na Letné stejná atmosféra, jakou v pondělí vytvořilo přes osmnáct tisíc diváků v ochozech. „Hrajeme pro lidi, mám radost, když mohou všichni sparťané chodit po zápase se Slavií se vztyčenou hlavou... Nevím, jestli se podaří zopakovat pondělní atmosféru. Každopádně jsem přesvědčený, že nás lidi zase budou hnát za vítězstvím,“ těší se Blažek.

Sparta se může stát katem Slavie. Pohár je pro červenobílé poslední nadějí, jak se dostat do Evropy a alespoň částečně zachránit zpackanou sezónu... „Já osobně to tak neberu. Mně jde o Spartu, ne o Slavii. Já se o ně nestarám. Pro mě jsou přednější naše úspěchy, než že Slavia někam nepostoupí. To je jejich věc. Každopádně je mi jasné, že tenhle fakt by spoustě našich fanoušků určitě udělal radost...“ uculuje se Blažek.

Reklama

Související témata: