Hlavní obsah

Slávista Šenkeřík: Já a simulant?! Myslel jsem, že Řepka dostane červenou

Mezi těmi dvěma to zase vřelo. Zadák domácí Sparty Tomáš Řepka a slávistický útočník Zdeněk Šenkeřík si ve čtvrtek tradičně nic nedarovali. Incident z 60. minuty byl tím nejvypjatějším. Sparťanský kapitán Řepka se po svém sokovi ohnal a viděl za to žlutou kartu. To hnulo žlučí vedení letenského celku, které okamžitě po utkání oznámilo, že si na Šenkeříkovu údajnou simulaci bude stěžovat u svazové disciplinárky. „Trefil mě,“ obhajoval se zkušený slávista po výhře 1:0.

Foto: Petr Horník, Právo

Obránce Sparty Tomáš Řepka se snaží zastavit Zdeňka Šenkeříka ze Slavie v odvetě čtvtfinále Ondrášovka Cupu.

Článek
Fotogalerie

Vaše souboje s Řepkou zase zápas pořádně okořenily. S tím jste asi počítal, když jste v závěru první půle střídal zraněného Petera Grajciara…

S Řepkou jsme zase zopakovali, co jsme předváděli už ve dřívějších derby zápasech.

Takže jste tím vyveden z míry nebyl?

Vůbec ne, takhle je to v pořádku. On sám hraje tvrdě, já taky, a pak to takhle dopadá. Je to dobré pro diváky, když to dá utkání zase jiný náboj.

V 60. minutě byl ten náboj před brankou sparťana Blažka až za únosnou hranicí. Jak jste viděl moment, kdy se po vás stoper sparťanů ohnal?

Jak se po mně ohnal, trefil mě.

Čekal jste, že dostane žlutou kartu?

Myslel jsem, že dostane červenou.

V odvetě vám šlo de facto o bytí a nebytí. Kdybyste padli, pohárová Evropa vás v příštím ročníku jistojistě mine. To jste si asi uvědomovali…

Samozřejmě jsme se o tom v kabině bavili. Je dobře, že jsme do semifinále postoupili, a můžeme se teď připravit na Jablonec. Nechtěl bych ale, aby to vyznělo tak, jakože ligu už úplně vypouštíme. To určitě ne.

Do hry jste musel za zraněného Grajciara, který ještě v poločase odjel do nemocnice na kontrolu zhmožděného pravého kotníku. Jeho ztráta by v závěru sezóny byla jistě patrná…

Se zraněním hráčů se musíme nějak vypořádat. Už jsme odehráli hodně důležitých zápasů i s užším kádrem. Snad i teď ty klíčové zápasy zvládneme.

A jak jste vnímal spekulace, že jste se mohli na vývoji utkání se sparťany předem domluvit?

Jsou to nesmyslné spekulace. Mě mrzí, že jsem podobné hlasy slyšel i od svých bývalých spoluhráčů.

Reklama

Související témata: