Hlavní obsah

Do Evropy se dostaneme, tvrdí po pohárové prohře v Jablonci kouč Slavie Cipro

JABLONEC

Přestože fotbalisté pražské Slavie nezvládli úvodní duel semifinále Ondrášovka Cupu, na půdě Jablonce byli slabším mužstvem a prohráli 0:1, jejich kouč František Cipro si nepřipouští, že by to měla být pro sešívané konečná. Do Evropy se totiž jinak než z domácího poháru neprobojují. „My se do Evropské ligy dostaneme,“ nepřipouštěl v reakci na dotaz Sport.cz Cipro jakoukoliv diskuzi na toto téma.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Slavie František Cipro

Článek

Jablonec na severu Čech proti Slavii v úvodním klání semifinále domácího poháru kraloval. Nutno dodat, že se sešívaní museli před důležitým utkáním popasovat s širokou marodkou, přesto je pro ně porážka 0:1 ještě milosrdná. Svěřenci kouče Františka Komňackého si vypracovali daleko více gólových příležitostí. Ve druhé půli navíc dvakrát nastřelili tyč Vaniakovy brány. Vítězství jim zajistil až Jarolímův gól z penalty v poslední minutě utkání.

Řada zraněných

„Není dobré prohrát brankou v poslední minutě, navíc mít vyloučeného hráče,“ připomněl Cipro incident ze samého závěru utkání, kdy sudí Drábek ukázal červenou kartu hostujícímu Krajčíkovi po faulu na Lafatu. „Všichni vědí, že máme spoustu zraněných hráčů, navíc musel vinou zranění odejít v první půli ze hry i obránce Kopic, někteří další dohráli zápas s velkým sebezapřením,“ komentoval stav svého kádru Cipro. „Je to pohárový zápas. Čeká nás ještě domácí odveta. My se do evropských pohárů dostaneme,“ dodal.

Zatímco zkušenému kouči Slavie po utkání do řeči vůbec nebylo, jablonecký trenér František Komňacký byl samozřejmě v opačném rozpoložení. Jeho týmu se daří jak v lize, tak i v poháru, když nyní výrazně nakročil do finále Ondrášovka Cupu. „Zatím jsme v poločase, po němž vedeme 1:0,“ nepřipouštěl si domácí kouč lehký postup mezi poslední dva týmy domácího poháru. „Do této doby úspěšný rok chceme dotáhnout k úspěchu jak v lize, tak i v Ondrášovka Cupu,“ přiznal však Komňacký.

Třetí příčka cennější než výhra v poháru

„I když jsme v prvním duelu vyhráli, přesto budu mít svým hráčů hodně co vytknout. Samozřejmě chceme postoupit,“ pokračoval jablonecký kouč. „Necítíme se však jako favorité. Slavii se do odvety možná uzdraví opory jako Vlček nebo Grajciar a navíc půjde o úplně jiný zápas. Pro ně je úspěch v poháru povinnost, já naopak svým svěřencům připomínám, aby si tuto sezónu užívali. Tak jak se nám daří teď, kdy bojujeme na obou frontách, to se pro někoho už nemusí opakovat,“ uvědomuje si Komňacký.

„Samozřejmě se nemůžu ztotožňovat s tím, co řekl kouč Cipro. Je to ale ještě otevřené. Oni mají nyní výhodu v tom, že se mohou maximálně připravit na odvetný zápas proti nám. V lize to mohou s nadsázkou jen odchodit, aby v odvetě postavili to nejlepší, co budou mít. To my nemůžeme. Teď musíme myslet hlavně na Brno, které nás v lize nyní čeká,“ řekl trenér Jablonce s tím, že by si více cenil třetího místa v lize než vítězství v Ondrášovka Cupu. „Liga je dlouhodobá soutěž, a kdybychom skončili před Teplicemi, Plzní, Olomoucí a dalšími, byl by to pro nás ohromný úspěch,“ dodal na závěr.

Reklama

Související témata: