Hlavní obsah

Pohár ČMFS: Sparta nastoupí s Bičíkem

PRAHA

Šest osmifinálových utkání má ve středu na programu fotbalový Pohár ČMFS. Do hry zasáhne osm klubů z Gambrinus ligy. Velká pozornost bude upřena na Letnou, kde Sparta hostí Opavu. Domácí by měli potvrdit výkon z derby se Slavií, ovšem v úvodu jara si právě na hřišti Opavy museli svěřenci trenéra Kotrby sáhnout až na dno, aby získali tři body.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

David Bičík bude v pohárovém utkání s Opavou opět střežit branku Sparty.

Článek

"Proti Opavě bude určitě chytat Bičík. Nyní zvažujeme, kolik a jestli vůbec uděláme změny oproti derby. Je jasné, že někteří hráči si potřebují odpočinout, ale na druhou stranu nechceme udělat stejnou chybu jako loni před pohárovým zápasem s Č. Budějovicemi, který jsme pak prohráli. Rozhodně nedojde k obrovským změnám," tvrdí Jiří Kotrba.

Opava se netají tím, že jí jde hlavně o ligovou záchranu, a tak trenéři budou klíčové hráče šetřit, ale současně nechtějí jako v posledních třech ligových startech odjíždět s debaklem.

Straka bere to nejsilnější, co má

Podobné úmysly má i blšanský trenér Michal Bílek před zápasem v Chocni, která ze soutěže vyřadila Žižkov. "Čekají nás dva týdny, kdy budeme hrát systémem středa-neděle, takže v pohárové soutěži dostanou šanci i hráči širšího kádru. Liga je absolutní priorita," prohlásil trenér Severočechů.

Příbram bude stejně jako Sparta spoléhat v souboji se Zlínem na rezervního gólmana Palečka, jinak nastoupí v plné síle. Vypjatý duel se bude hrát v Drnovicích, kam míří Brno. Domácí na podzim vyřadili Synot, rádi by získali další skalp ligového týmu.

Pokud ambiciózní Teplice chtějí znovu do Poháru UEFA nezbývá jim jiná cesta než úspěch v Poháru ČMFS, přičemž tentokrát stojí v cestě Uničov. Severočeši loňský pohárový ročník vyhráli, aniž by za celou soutěž inkasovali. "A ani tentokrát nebudeme kalkulovat. Na zápas vezeme to nejsilnější, co máme k dispozici," vzkázal trenér František Straka.

POHÁR ČMFS - osmifinále
středa 17. března
15 h: Sparta-Opava, Uničov-Teplice, Strakonice-Liberec, Choceň-Blšany, 17 h: Drnovice-1. FC Brno, Příbram-Zlín
středa 24. března
17 h: Ostrava-Jablonec
středa 7. dubna
16.30 h: Jihlava-Plzeň

Reklama