Hlavní obsah

Drnovice se rozloučily s Pohárem ČMFS, Baník jde dál

PRAHA

Fotbalisté Drnovic se ve čtvrtek stali už šestým prvoligovým týmem, který se rozloučil s letošním Pohárem ČMFS. Drnovičtí prohráli ve 3. kole v třetiligovém Uničově 1:2. Do dalších bojů naopak postoupil mistrovský Baník Ostrava, který se protrápil k výhře 2:1 na hřišti divizních Dětmarovic.

Článek

Drnovicím chyběl Abanda, který je s kamerunskou reprezentací, jinak nastoupily kompletní. A v prvním poločase byl ligový celek lepší. Ve 26. minutě vypadl brankáři Uničova Vojáčkovi míč z rukou a Holomek jej dopravil do sítě, jenže rozhodčí Čecháček branku neuznal.

Do listiny střelců se zapsal až ve 40. minutě jako první po Adamcově akci z otočky střídající Kropáček. Jenže po chybě obrany soupeře se podařilo o dvě minuty později Šalamounovi vyrovnat.

Po změně stran se ale karta otočila a navrch měl třetí tým MSFL. Vítězný gól vsítil Hloušek, který vystihl Ševelovu špatně zahranou malou domů a přidal druhou branku. Drnovice se sice ještě pokoušely v závěru o vyrovnání, jejich koncovce ale chyběla jim přesnost.

Podle kouče Jozefa Mazury doplatily na špatné zakončení. "O našem vítězství jsme mohli rozhodnout už v prvním poločase. V závěru jsme už hráli hodně nervózně," konstatoval trenér Drnovic Josef Mazura.

Baník zachránily standardní situace

Fotbalisté Baníku se po rozháraném výkonu na povinnou výhru 2:1 na hřišti divizních Dětmarovic hodně nadřeli. Mistr zaznamenal obě trefy po standardních situacích, hlavou se trefili Švrček i Velkoborský.

Bez řady zraněných hráčů favorit zklamal. Kotrys, Bystroň a Lička ve svých šancích na rychlý gól selhali a hosté se pak proti nadšenému outsiderovi trápili. Jejich kostrbatý herní projev plný nepřesností neožil ani s gólem Švrčka, který hlavou přesně trefil Látalův centr.

Dětmarovičtí využili první příležitost. Kadlčák na hranici ofsajdu utekl obráncům, kličkou se vyhnul Raškovi a do prázdné branky vyrovnal. Vysvobozením Ostravanů byla hlavička Velkoborského, který dvacet minut před koncem využil další stadnardní situace a z ní pramenící Čížkův centr.

Trenéra Františka Komňackého výkon Baníku rozladil. "Nemohu být spokojen. Měli jsme rozhodnout v první půli, místo toho jsme neproměnili šance a pak jsme se trápili. Zdravotní problémy v našem kádru bohužel do značné míry ovlivnily kvalitu hry," uvedl Komňacký.

Pohár ČMFS - 3. kolo
Uničov - FK Drnovice 2:1 (1:1)
Branky: 42. Šalamoun, 65. Hloušek - 40. Kropáček. Rozhodčí: Čecháček. Diváci: 350.
Sestava Drnovic: Bureš - Ševela, Ševinský (40. Kropáček), Schindler, Čáp - Adamec, Holomek, Svoboda (58. Vajda), Onofrej - Holenda, Holub (80. Bílek). Trenér Mazura.
Dětmarovice - Baník Ostrava 1:2 (0:1)
Branky: 59. Z. Kadlčák - 41. Švrček, 71. Velkoborský. Rozhodčí: Pochylý. Diváci: 1500.
Sestava Ostravy: Raška - Velkoborský, Besta, Švrček (46. Čížek) - Látal (46. Pospěch), Bystroň, Zúbek, Lička, Kotrys - Žůrek (68. Galajda), Varadi. Trenér: Komňacký.
Pohár ČMFS - dvojice pro 4. kolo (27. října)
Uničov - Baník Ostrava
Hlučín - Slovácko
Jablonec - České Budějovice
HFK Olomouc - Viktoria Plzeň
Slavičín - Jihlava/Slavia Praha
Hradec Králové/Zlín - Teplice
Kladno - Liberec
Mladá Boleslav - Most/Sparta Praha

Reklama

Související témata:
Dětmarovice