Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Plzeň 2:0Plzeň v poháru končí. V odvetě prohrála v Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi vyřadili ve čtvrtém kole Poháru České pošty úřadujícího mistra Viktorii Plzeň. Po remíze ze západu Čech dokázali Boleslavští na domácím stadiónu zvítězit 2:0 a udrželi si tak naději na obhajobu trofeje. V příštím kole se utkají s pražskou Spartou.

Foto: ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z gólu do sítě Plzně v odvetném utkání 4. kola Poháru České pošty.

Článek

Trenér Plzně Pavel Vrba dal stejně jako před týdnem šanci především náhradníkům. V obraně se objevili Hájovský, který v lize hrál naposledy v květnu ještě v dresu Hradce Králové, a odchovanec Beránek, který na ligovou premiéru stále čeká. Naopak Mladá Boleslav šetřila z klíčových opor jen Kuliče a brankáře Millera.

Přesto to byla Plzeň, která se v úvodu nastěhovala na polovinu domácích, jenže bez větší šance. Naopak v 15. minutě zahrála Mladá Boleslav rohový kop, na který si naskočil Kúdela a otevřel skóre. Potvrdil tak skvělou střeleckou formu, protože se prosadil v každém z pěti soutěžních zápasů, do kterých na jaře nastoupil.

Gól dostal Plzeň do útlumu

Inkasovaný gól Plzní otřásl a po zbytek poločasu byla v útlumu. Zahrozila jen Horovou střelou z dálky. Naopak Mladá Boleslav mohla vedení navýšit, zvláště po rohových kopech, po kterých nebezpečně vystřelil Fillo i hlavičkoval Dimitrovski. Fillo navíc přidal parádní točenou ránu z dálky. Vždy ale skvěle zasáhl brankář Čech, který si poradil i se střelou Mareše.

Po změně stran se sice Plzeň probrala a snažila se o gól, kterým by si vynutila alespoň penaltový rozstřel, ale v koncovce se jí nedařilo. Domácí podnikali nebezpečné brejky, podobně jako v první půli ale své šance zahazovali.

Čtvrthodiny před koncem však Boleslav přeci jen rozhodla. Plzeň zahrozila střelou Beránka, po které hned následoval brejk domácích do rozhozené obrany. Už se zdálo, že z něj Boleslavští znovu nic nevytěží, ale míč se šťastně odrazil před dobíhajícího Chramostu, který pojistil vedení i postup.

Plzeň potvrdila, že se jí v Mladé Boleslavi nedaří, a ke třem remízám si tu připsala pátou porážku.

Odvetné utkání 4. kola fotbalového Poháru České pošty:
FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 2:0 (1:0)
Branky: 15. Kúdela, 75. Chramosta. Rozhodčí: Možíš - Večeřa, Pelikán. ŽK: Rolko. Diváci: 1680. První zápas 1:1, postoupila Mladá Boleslav.
M. Boleslav: Šeda - Kysela, Rolko, Dimitrovski, Šírl - Fillo (89. Dudka), Janíček, Kúdela, Štohanzl (72. Zahustel) - Mareš (86. Kulič), Chramosta. Trenér: Koubek.
Plzeň: Čech - Řezník, Hájovský, Trapp, Beránek - Darida (64. Horváth), Berger - Hora (82. Petržela), Kolář (72. Pilař), Ďuriš - Wágner. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: