Hlavní obsah

Kweuke se omluvil a Hašek před pohárem uzavřel případ z derby

Praha

Svých starostí mají fotbalisté Sparty v průběhu jara dost. Sobotní remízu 1:1 v derby na Slavii ještě „vyšperkoval“ útočník Léonard Kweuke, který na protest proti tomu, že byl střídán, odešel do kabin nejpomaleji, jak mohl. Trenéry na lavičce tak pořádně nadzvedl. „Chci se omluvit a vzkázat, že budu pro Spartu dělat vše, co půjde. To, co se stalo, se už nebude opakovat,“ ujistil Kamerunec před středeční pohárovou odvetou s Mladou Boleslaví.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Sparťanský útočník Leonard Kweuke bojuje o míč s plzeňský Milanem Petrželou.

Článek

Střídání kamerunský obr neskousl. A při odchodu ze hřiště to dal trenérům v Edenu pěkně najevo, přestože jeho tým prohrával 0:1 a potřeboval rychle pokračovat ve hře.

„Asi byl překvapený. Nečekal, že by mohl střídat zrovna on. Dovedu ho sice pochopit, ale nebylo to z jeho strany seriózní. Rozhodně měl zrychlit krok," odsoudil trenér Martin Hašek útočníkův vzdor.

Žádná revolta á la Tévez se však na Letné nekoná. Kweuke se hned v pondělí omluvil trenérům i fanouškům.

„Byl jsem trochu překvapený, že jsem střídal a mrzelo mne to. Každopádně mi ale došlo, že jsem udělal chybu, moje reakce mne mrzí," sypal si popel na hlavu. „S trenérským týmem jsme o tom po zápase v klidu mluvili. Vytkli mi to, čemuž rozumím."

Kamerunci došlo, že se musí omluvit na všechny strany, i fanouškům. „Chci se omluvit a vzkázat, že budu pro Spartu dělat vše, co půjde. Budu bojovat v každém zápase pro to, abychom dosáhli svého cíle. To, co se stalo, se už nebude opakovat," ujistil.

O střídání rozhodují jen trenéři...

A co si vyslechl v kabině?

„Znovu jsem hráčům zopakoval pravidla při střídání. Že trenéři určují sestavu a rozhodují o tom, kdo je střídán a kdo přichází na hřiště. Bez ohledu na to, co si o tom který hráč myslí... Střídaný by měl ze hřiště spěchat, zvláště když není stav pro Spartu příznivý," pravil Hašek kategoricky.

„Leo to pochopil a svoji chybu si uvědomil. Omluvil se a tím je to pro mě uzavřené. Věřím, že se to už nebude opakovat," dodal letenský kouč.

Sparta pokračuje ve zhuštěné sérii zápasů, ve středu od 18:00 hraje na Letné odvetu pohárového čtvrtfinále s Mladou Boleslaví (první zápas skončil 1:1).

„Atmosféra v týmu je, myslím, dobrá, všichni jsou optimističtí. Včetně mne," ujišťuje Kweuke, že rozmíška v derby nebude mít na mužstvo vliv.

Reklama

Související témata: