Hlavní obsah

Takhle by to mělo vypadat, liboval si kouč Kotal po jablonecké exhibici v Ústí

Ústí nad Labem

V nevídané pohodě hrající fotbalisté Jablonce excelovali v prvním osmifinálovém duelu Poháru České pošty na půdě druholigového Ústí nad Labem. I bez několika odpočívajících opor včetně kanonýra Lafaty nastříleli neškodnému soupeři sedm gólů, z toho hattrick si připsal záložník Vaněk.

Foto: ČTK

Jablonecký Lukáš Zoubele střílí jednu z branek svého celku. Na zemi je ústecký brankář Zdeněk Zacharda, v pozadí jeho spoluhráč David Folwarczny.

Článek

„Kluci, kteří nedostávají pravidelně příležitost v lize, vzali pohárovou šanci velmi dobře. Zasloužili se o jasné vítězství. Brzy jsme vedli o tři branky a tím byl dán scénář zápasu. Takhle by to mělo vypadat," liboval si jablonecký trenér Václav Kotal. „Těší mě, že se konečně na podzim v soutěžním utkání střelecky prosadil kapitán Piták, takže utkání přineslo jen pozitiva," mínil ještě spokojený kouč druhého celku prvoligové tabulky.

Ale zaměřil svoje myšlenky už k pokračování ligy. „Jistota pohárového postupu, to snad mohu po tak výrazném výsledku říci, je dobrým vkladem pro nejbližší zápasy. Máme široký kádr a chceme naplno bodovat v sobotu proti Mladé Boleslavi. Ale musíme se asi připravit na její agresivní styl, což jsme viděli při boleslavském duelu se Spartou. Věřím, že budeme schopni realizovat šance. Jsme kompletní a můžeme se soustředit jen na fotbalovou stránku, takže mám příjemné starosti s výběrem základní sestavy," uvedl Kotal.

Piták:Kluci měli větší radost, než já

Karel Piták se po zápase v Ústí usmíval: „Kluci měli z toho mého gólu ještě větší radost, než já. Spontánně na mě naskákali, jako bych rozhodl bitvu o titul. Přitom jsem jen upravil na konečných 7:1. Ale je příjemné znovu zažít pocit, na jaký jsem při tom střeleckém půstu čekal několik měsíců."

Jak vnímá boj o špici v lize? „Olomouc dala proti Příbrami dva góly v devadesáté minutě a přeskočila nás díky skóre. Ale kdybych se trefil v Jihlavě, kde jsem neproměnil dvě velké šance, tak jsme mohli být první. Teď není důležité průběžné pořadí. Lidi to třeba sledují, ale nám jde hlavně o body a v tomto směru za Olomoucí nezaostáváme," podotkl Piták.

A charakterizoval náladu v kabině: „Z fotbalu máme radost. Bavíme se jím, ale současně si uvědomujeme, že proti Boleslavi to bude určitě větší bitva než pohárová procházka v Ústí." Záložník Ondřej Vaněk marně pátral v paměti, kdy vstřelil v jednom zápase tři góly: „Za muže asi ještě nikdy. Proto si toho vážím. Počítá se i ten hattrick z poháru, byť mi to ústecký soupeř trochu ulehčil. Trenér nás už ale motivuje na Boleslav."

Další záložník Lukáš Zoubele přiznal, že ho dva góly do ústecké sítě budou něco stát: „V minulosti jsem v ústeckém týmu působil, a za to, že jsem se trefil proti bývalému klubu, budu muset zaplatit do týmové kasy. Ale ani ta moje střelecká bilance neznamená, že mám pevné místo v sestavě. V Jablonci se totiž letos sešla velká hráčská konkurence."

Reklama

Související témata: