Hlavní obsah

Štajner oslavil jmeniny hattrickem. Hlavičky mi docela jdou, glosoval střelec své trefy

Liberec

Liberecký ofenzivní záložník Jiří Štajner se hattrickem do jablonecké sítě, z toho dvěma góly během dvou minut v průběhu prvního poločasu, nejvíc zasloužil o vítězství domácích fotbalistů 4:3 v prvním semifinále Poháru České pošty.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor tří libereckých gólů Jiří Štajner.

Článek
Fotogalerie

Nejprve liberecký lídr proměnil penaltu po faulu Pázlera na Delargeho a vzápětí se prosadil hlavičkou po rohovém kopu. Třetí branku přidal opět hlavou. A poté ještě nahrával skórujícímu Delargemu.

„Moc si těch gólů vážím, ale hlavní je výhra, byť z pohárového hlediska není výsledek zrovna ideální. Hosté hrozili rychlými akcemi po stranách. Bylo těžké něco vymýšlet, jelikož terén kombinačnímu fotbalu příliš nepřispíval. Snažili jsme se hrát na brejky. A že jsem se trefil dvakrát hlavou, není pro mě nic výjimečného, nebylo to poprvé," líčil Štajner, který v den zápasu slavil svátek a dal si tak k němu pěkný dárek.

Liberecký trenér Jaroslav Šilhavý ocenil ofenzivní fotbal. „Byla tam ještě spousta dalších šancí na obou stranách. Třeba Delarge neproměnil několik tutovek, až mě z toho jímala hrůza. Také Kelič mohl skóre navýšit a vítězství aspoň o dva góly by bylo pro nás veselejší. Lidem se ale ten zápas musel líbit. Kdybychom tímhle výsledkem vyhráli v lize, bral bych to všemi deseti, protože bychom získali tři body. Série je ale teprve v poločase a v odvetě se chceme poprat o postup do finále," pravil kouč Slovanu.

Chyběli fanoušci

Dva góly Jablonce vstřelil Ondřej Vaněk. „Utkání jsme dobře rozehráli, ale rázem jsme o náskok přišli. Penalta byla jasná, pak jsme nepohlídali hráče a místo toho, abychom šli do kabin alespoň za nerozhodného stavu, jsme prohrávali," klopil oči záložník. Jeho spoluhráč Jan Kopic poznamenal: „Byla to pěkná jízda. Chyběla tomu jen větší divácká kulisa."

Jablonecký trenér Václav Kotal litoval čtyř inkasovaných gólů. „Většina padla po individuálních chybách. Hráč, který měl hlídat Štajnera, byl prostě v soubojích s ním horší. Štajner je znám tím, že si umí najít místo ke hlavičkování. Ale celkově mě těší, že jsme dali tři branky venku. To je dobrý vklad pro domácí odvetu. V ní nám stačí vítězství, pokud to neskončí v náš prospěch stejným výsledkem jako v Liberci. Ale teď se chceme připravit na sobotní ligový šlágr s Plzní," uvažoval Kotal.

Reklama

Související témata: