Hlavní obsah

Baník myslí proti Plzni jen na postup

Nic jiného než vítězství v semifinále Poháru ČMFS si fotbalisté Baníku Ostrava vůbec nepřipouštějí. Přestože hrají na půdě soupeře, jsou v konfrontaci s druholigovou Plzní favoritem. Boj o postup do strahovského finále začíná kvůli přenosu čtvrtfinále hokejového mistrovství světa, ve kterém hrají čeští reprezentanti, až v 19:30 h.

Článek

Loňští mistři si cestu do Evropy zřejmě už definitivně zatarasili v nejvyšší soutěži po prohře v Brně, šanci na postup do Poháru UEFA mají tak jedině díky zisku národní trofeje. "Rozhodně nic nepodceníme, vždyť Plzeň patří k předním týmům druhé ligy, takže kvalitu má. Na utkání jsme se nyní důkladně chystali, neboť cítíme šanci zahrát si finále," potvrdil trenér Baníku Ostrava Jozef Jarabinský.

Ostravané ale nebudou zdaleka kompletní. Záda stále neposlouchají Klimpla, koleno si léčí Lukeš, Tomašák a Cigánek plní povinnosti v reprezentaci do 19 let. Nastoupit už by měl naopak Čížek.

Plzeň má zaděláno na návrat do první ligy, ale pohár rozhodně neodsune do pozadí. "Chceme postoupit a předvést, že i druholigový klub může v této soutěži hodně dokázat," řekl ČTK plzeňský kouč Martin Pulpit.

Reklama

Související témata: