Hlavní obsah

Generálka, nic víc, stál si na svém plzeňský trenér Uhrin. I když netajil, že Superpohár chce

Praha

Už dvakrát vedl fotbalisty Plzně proti Spartě, ani v ligové, ba ani v pohárové konfrontaci ji trenér Dušan Uhrin ale neporazil, i když třeba ve finále tuzemského poháru měl k vítězství hodně blízko. „Ale to už je pryč, proto jsem před pátečním zápasem o Superpohár ukazoval hráčům ty lepší stránky květnového finále v Edenu,“ nemínil se kouč Viktorie utápět v reminiscencích. „Ale potřetí Spartu samozřejmě porazit chci,“ přidával okamžitě.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Plzeňský trenér Dušan Uhrin ml. (vlevo) a záložník Pavel Horváth na tiskové konferenci před pátečním zápasem Superpoháru.

Článek

Sparta chce ziskem Superpoháru završit triple, Plzeň ovšem po nějaké trofeji také touží. Ex post by tak mohla alespoň částečně napravit loňskou sezónu, kdy vyšla naprázdno.

Superpohár mezi Spartou a Plzní se hraje v pátek v 17:45 na pražské Letné, přímý přenos vysílá ČT Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

„Osobně ale zápas o Superpohár vnímám jako generálku před ostrým startem sezóny, do níž vstoupíme příští týden ligovým duelem v Příbrami," nemínil Uhrin připustit, že by pro Plzeň byl zisk trofeje otázkou života a smrti. „Nějaký pohár chci ale samo sebou vyhrát, když se to v minulé sezóně nepovedlo."

Výpověď o rozložení sil? Rozhodně ne

Ale že by páteční střetnutí na pražské Letné vypovědělo něco o tom, jak budou v nastávající sezóně rozloženy síly na domácí fotbalové scéně, to si plzeňský kouč rozhodně nemyslí.

„V tomto směru nenapoví určitě nic. Z hlediska sezóny nejde rozhodně o klíčový zápas. Jen nám trenérům řekne, kdo by měl či neměl hrát v dalších utkáních," stál za svým názorem.

Možná i proto, že výsledky jeho týmu nebyly v přípravě právě dvakrát přesvědčivé a že tudíž od zmiňované generálky očekává výpověď o pravé síle a touze své Plzně.

Rozpačité výsledky kouče nestraší

„Dělali jsme drobné chyby v defenzívě, které soupeři trestali, měli jsme ale i dobré pasáže, o něž se můžeme opřít a z nichž chceme vycházet. Jako třeba proti Lokomotivu Moskva, byť šlo zrovna o zápas, který jsme prohráli. Ale lépe, když se chyby objevují v přípravě, než aby přišly v ostrých utkáních. To by bylo mnohem horší," nedělá z porážek vědu.

O sestavě se ovšem ani jemu příliš mluvit nechtělo. „Máme široký a kvalitní kádr, v němž každý hráč za sebou cítí konkurenta, což je jen dobře," pochvaloval si návrat Pilaře, Rajtorala i třeba angažování Chramosty, Vaňka a spol.

„Momentálně ovšem nevím, která naše sestava je nejsilnější. Proti Spartě nastoupíme v silném složení a uvidíme, jak se hráči o své místo poperou. Na nich je, aby ukázali, že do té nejsilnější patří," vyhnul se Uhrin, stejně jako před ním trenér Sparty Lavička tomu, aby vyjmenoval jedenáctku, kterou do duelu o Superpohár pošle.

Který tým získá v pátek Superpohár?
Sparta Praha
51,2 %
Viktoria Plzeň
48,8 %
Celkem hlasovalo 4873 čtenářů.

Reklama

Související témata: