Hlavní obsah

Nic proti tomu, kdyby naše nadvláda nad Plzní pokračovala, netají sparťanský Vácha před Superpohárem

Praha

Dvě trofeje z loňské sezóny už Sparta ve své síni slávy má, po třetí je lačná. Zisk Superpoháru, o který hraje v pátek na Letné s Viktorií Plzeň, ji samozřejmě láká. „Pro mě i pro Spartu by to byl další úspěch a trofej do sbírky. Ale je jasné, že Plzeň nám bude chtít triple překazit,“ přiznává sparťanský fotbalista Lukáš Vácha, že celý letenský tým půjde v konfrontaci s největším tuzemským rivalem za výhrou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Lukáš Vácha (vlevo) a Ladislav Krejčí oslavují

Článek

Není to trochu zvláštní utkávat se o Superpohár s Plzní, když se obě trofeje z domácí scény stěhovaly v loňské sezóně na Letnou? Neměla by si to spíše rozdat Sparta mezi sebou?

To už jsme si vyzkoušeli na soustředění v Itálii, jenže pravidla zřejmě velí, abychom se utkali s poraženým pohárovým finalistou.

Superpohár mezi Spartou a Plzní se hraje dnes v 17.45 na pražské Letné, zápas vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na www.sport.cz

Nejen poraženým finalistou, ale i týmem, který vás už dva roky neporazil. Docela povzbudivý pocit, když jde o Plzeň, největšího domácího rivala...

Samo sebou jsme rádi, že se nám proti Plzni daří, na zápasy s ní se dokážeme připravit a zvládáme je. A neměli bychom nic proti tomu, kdyby naše nadvládla pokračovala.

Takže si i na Superpohár věříte?

Pochopitelně, i když Plzeň rozhodně nepřijede s tím, že by nám Superpohár darovala. Naopak nám bude chtít vrátit, že jsme ji porazili ve finále domácího poháru a nechali ji za sebou i v lize.

Výhodou asi je, že váš hráčský kádr se de facto nezměnil, takže v nové sezóně můžete pokračovat tam, kde jste v té jarní skončili. U výher a sbírání trofejí...

Pochopitelně je výhodou, že se podařilo kádr udržet pohromadě a ještě ho doplnit. Jsme zralejší, zkušenější a sami víme, že můžeme udělat další krok vpřed.

Třeba už v dnešním duelu?

Pochopitelně, protože jde o další trofej, kterou mít můžeme a samozřejmě chceme. Dosáhli bychom tak na triple, triumf ve všech domácích soutěžích.

Když už padla zmínka o sparťanském kádru, co říkáte tomu plzeňskému?

Přiznám se, že jsem letní přípravu Plzně moc nesledoval, ale pochopitelně jsem registroval, že z bundesligy se vrátili Rajtoral s Pilařem a že přišel Vaněk či Chramosta. Plzeňský hráčský kádr má svou kvalitu, což ostatně dokazoval v předchozích sezónách.

Úvod sezóny máte hodně našlapaný. V úterý kvalifikace s Tallinnem, v pátek Superpohár, hned v pondělí cesta k odvetě do Estonska. Nebude toho na vás příliš?

Proč? Vždyť sezóna teprve začíná. Navíc vstup jsme zvládli skvěle. V Superpoháru nás sice čeká těžký soupeř, ale není problém se přeorientovat a soustředit. Stejně jako nebude představovat problém koncentrovat se na odvetu v Tallinnu a poté páteční ligovou premiéru na Bohemians. Všichni si naopak přejeme, aby zátěž v rozbíhající se sezóně byla co největší a my odehráli co nejvíc utkání doma i v pohárové Evropě.

Který tým získá v pátek Superpohár?
Sparta Praha
51,2 %
Viktoria Plzeň
48,8 %
Celkem hlasovalo 4873 čtenářů.

Reklama

Související témata: