Hlavní obsah

Liberecký Ďubek už skóroval na podzim ve třech soutěžích. Góly jsou bonusem navíc, říká

Liberec

O zajímavou statistiku se postaral hned v úvodní fázi sezóny liberecký fotbalový záložník Tomáš Ďubek. Po svém letním příchodu ze Slovenska se zařadil do základní sestavy Slovanu Liberec a stačil už skórovat i ve všech soutěžích, do nichž tým zasáhl. Na svém kontě má góly z kvalifikace o Evropskou ligu, trefil se i v české Synot lize a posléze i v prvním vystoupení Liberce v Poháru FAČR.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký útočník Tomáš Ďubek (vlevo).

Článek

„Takhle jsem nad tím neuvažoval, ale někdo mi to připomněl, a je to příjemná bilance. Do Liberce jsem přišel především s cílem pomáhat mužstvu. Nejvýš stavím kolektivní výkony, a pokud se mi podaří vstřelit branku, je to bonus navíc," říkal Ďubek, který zazářil v pohárovém zápase v Ústí nad Labem.

„Nevěděl jsem, co od toho mám čekat. Přece jen jsem v Česku nikdy nehrál soutěžní utkání proti druholigovému soupeři a taková zdánlivě snadná střetnutí dovedou být nevyzpytatelná. Jsem rád, že jsme to v Ústí zvládli. Byl jsem tady poprvé v životě a díky výsledku 3:0 mám dobré dojmy," líčil fotbalista, který se už soustřeďuje na pokračování Synot ligy.

„Výhra 6:0 nad Ostravou i hladký pohárový postup nám dodávají psychickou pohodu. Utvrdili jsme se v tom, že můžeme uspět i příště proti Plzni. Do pondělí 15. září máme dostatek času na přípravu," pravil Ďubek.

Momentálně dobré vnitřní klima v Liberci si pochvaluje i další klíčový záložník David Pavelka. „V Ústí jsme hráli v kombinované sestavě, ale naštěstí to nebylo vidět. Chyběla nám spousta kluků kvůli reprezentačním povinnostem, přesto jsme dokázali produkovat vlastní styl. Je dobré, že se prosazují i další kluci, kteří zatím spíš čekali na výraznější šanci. Mladý Dydowicz dal gól, po zranění se už vrátil zkušený Obžera. To nasvědčuje, že máme širší kádr a že se může sestava točit," cenil si Pavelka pohárového vítězství po celistvém výkonu.

Rovněž už přemýšlí o ligovém šlágru s Plzní. „Soupeř přijede v roli lídra tabulky, což je pro nás motivace. Nevím, jestli se to dá pojmout jako náš klíčový zápas podzimu, ale pokaždé se chceme proti tak kvalitnímu rivalovi vytáhnout. Když budeme šlapat jako proti Ostravě a zůstaneme na pozitivní vlně a přidá se k nám štěstí, můžeme se bodově dotáhnout k popředí tabulky," rozjímal Pavelka, který netají liberecké ambice. „Trenér nás nabádá, abychom byli na sebe přísní a snažili se vyhrát každou trofej. Takže se chceme dostat co nejvýš nejen v lize, ale i v domácím poháru," zakončil záložník.

Reklama

Související témata: