Hlavní obsah

Plzeň - Hradec Králové 0:0Plzeň s Horváthem v sestavě v odvetě gól nedala. Čtvrtfinále poháru si ale zahraje

Plzeň

Fotbalisté Plzně se stali sedmým účastníkem jarního čtvrtfinále Poháru FAČR. V odvetném osmifinálovém duelu sice Hradci Králové gól na vlastním hřišti nedali a zápas skončil 0:0, po výhře 2:1 v prvním duelu se ale Viktoria může těšit z postupu.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský záložník Tomáš Hořava (vlevo) v souboji s Matějem Kotišem z Hradce Králové. Vzadu přihlíží středopolař Viktorie Pavel Horváth.

Článek
Fotogalerie

Trenér Miroslav Koubek dal v odvetě s Hradcem důvěru hráčům, kteří v nejvyšší soutěži tolik nenastupují. Celý zápas odehrál s kapitánskou páskou Pavel Horváth, v bráně dostal poprvé v sezóně důvěru Roman Pavlík, na kraji obrany se představil Roman Hubník a na hrotu Marek Bakoš. Na poslední tři minuty naskočil do hry i uzdravený František Rajtoral.

Viktoria neproměnila v zápase několik příležitostí, což ji ale mrzet nemuselo. Západočeši se stali předposledním čtvrtfinalistou, už dříve si zajistily postup Jablonec, Liberec, Mladá Boleslav, Teplice, Slovácko a druholigový Třinec.

Poslední čtvrtfinalista vzejde z dvojice Sparta - Příbram. První zápas skončil u Litavky 1:1, odveta se uskuteční 4. prosince.

Odvetné utkání osmifinále fotbalového Poháru FAČR:
Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 0:0
Rozhodčí: Jech. První zápas: 2:1, postoupila Plzeň. Diváci: 3542.
Plzeň: Pavlík - Řezník, Procházka, Hejda, R. Hubník - Hořava (90. Chrien), Horváth - Petržela (87. Rajtoral), Vaněk, Kovařík - Bakoš (57. Tecl). Trenér: Koubek.
Hradec Králové: Kuciak - Plašil, Chleboun, Rolko, P. Čermák - Malinský (86. Zorvan), P. Černý, P. Mareš (74. Hable), Kotiš, Halilovič - Vaněček (73. P. Dvořák). Trenér: Pilný.
Jak dopadnou plzeňští fotbalisté v letošním ročníku Poháru FAČR?
Pohár FAČR vyhrají
61,8 %
Dostanou se do finále, na trofej ale nedosáhnou
20,7 %
Skončí v semifinále
10,3 %
Budou vyřazeni ve čtvrtfinále
7,2 %
Celkem hlasovalo 1229 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články