Hlavní obsah

Sparta - Příbram 3:1A teď na Bern! Sparta vyřadila v přehlídce lahůdkových gólů Příbram

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Sparty se naladili na poslední letošní zápas, který za týden v Evropské lize sehrají v Bernu. V odvetě osmifinále domácího poháru porazili Příbram 3:1 a po remíze 1:1 postoupili do jarního čtvrtfinále, které se bude losovat. O góly se postarali Přikryl, Hušbauer a Dočkal, za Příbram vyrovnával na 1:1 Pilík. Sparta na strahovské umělce šetřila zraněného kapitána Davida Lafatu, který by však utkání proti Young Boys měl stihnout.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Praha Tomáš Přikryl dává první gól během odvetného utkání osmifinále Poháru FAČR proti Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Jeden gól krásnější než druhý. Takové slušně zaplněné ochozy kolem strahovského umělého trávníku, na němž bude Sparta hrát také v Bernu, ani nečekaly.

Tomáš Přikryl 1:0 - Hráč, který v sestavě nahradil Lafatu, si naběhl na Kadeřábkův centr a hlavou v pádu efektně otevřel skóre. „Nebyl moc čas přemýšlet, všechno bylo v rychlosti. Snažím se na tréninku pozorovat, jak David zakončuje. A tohle snad byl trochu lafatovský gól," culí se Přikryl.

Tomáš Pilík 1:1 - Příbramský borec již v prvním utkání vytrestal Spartu z přímého kopu. A na Strahově si svůj parádní kousek zopakoval. „Nedělám ze sebe specialistu na Spartu, prostě mi to vyšlo. Za stavu 1:1 favoritu trochu znejistěl, ale když dali druhý gól, jsou dost zkušení, aby si to pohlídali," lituje Pilík.

Josef Hušbauer 2:1 - Z osmnácti metrů se opřel do míče a poslal ho přesně do horního růžku branky. Po zranění se tak král střelců z minulé sezóny rychle vrátil do formy, efektně se trefil již v posledním ligovém kole v Jihlavě. „Jsem rád, že mi to tam zase padá. A je škoda, že už je konec sezóny," libuje si Hušbauer.

Bořek Dočkal 3:1 - Tak Sparta udeřila z přímého kopu, reprezentant trefil horní růžek náramně. „Máme skupinu hráčů, kteří standardky zahrávají pravidelně na tréninku s trenérem Zdeňkem Svobodou. Jsme rádi, že z toho těžíme. Bořek zatočil trestňák skvěle," kvituje trenér Vítězslav Lavička.

Fotbalový podzim na domácí scéně tak zakončil velmi zajímavý duel. „Pro Spartu to byla důležitá generálka. My jsme museli o přestávce střídat zraněné Řezníčka a Zápotočného, a když k tomu přidáme absenci Zemana s Delim, už to pro nás bylo hodně složité," hodnotí Pavel Tobiáš, kouč Příbrami.

Jeho svěřenci sparťany nejednou pěkně přibrousili. Letenští však určitě nelitují, že poslali na hřiště tým v nejsilnějším možném složení, jež bylo k dispozici.

„Byl to soutěžní zápas a nasazení Příbrami tomu samozřejmě odpovídalo. Nechtěli jsme naše hráče šetřit, potřebovali jsme si vyzkoušet ostrý soutěžní zápas na tomto povrchu. Děkujeme Příbrami, že přistoupila jak na termín, tak na povrch. Tím nám pomohla v přípravě do Švýcarska," oceňuje Lavička.

Odvetné utkání osmifinále fotbalového Poháru FAČR:
Sparta Praha - Příbram 3:1 (1:0)
Branky: 7. Přikryl, 64. Hušbauer, 70. Dočkal - 51. Pilík. Rozhodčí: Hrubeš - Mencl, Nádvorník. ŽK: Dočkal - Pilík, Sus, Neves. Diváci: 582. První zápas 1:1, postoupila Sparta.
Sparta: Štěch - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa - Matějovský (76. Vacek), Mareček, Hušbauer - Dočkal, L. Krejčí (81. Schick) - Přikryl. Trenér: Lavička.
Příbram: L. Krbeček - Sus, Hájovský, Zápotočný (46. T. Krbeček), Neves - Pilík, Suchan, Fillo, Hnaníček (74. Jiří Mareš), Krameš - Řezníček (46. Tregler). Trenér: Tobiáš.

Reklama