Hlavní obsah

Číslo 22 hlásí návrat. Hušbauer už zase sází parádní góly

Praha

Zraněný kotník z derby na Slavii ho přišel draho. Záložník Josef Hušbauer vypadl na delší čas ze sestavy, ale pro fotbalovou Spartu se uzdravil právě včas, aby jí pomohl ještě v nabitém závěru podzimu. Ve čtyřech zápasech po návratu na hřiště vstřelil dva góly, v Jihlavě i v poháru proti Příbrami parádní. „Jsem rád, že mi to tam zase padá. A je škoda, že už je konec sezóny,“ hlásí sparťan s číslem 22 nadějný návrat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer ze Sparty Praha oslavuje svůj gól v Neapoli.

Článek

Již trefa v Jihlavě se mu povedla. A ve čtvrtek se na strahovské umělce z osmnácti metrů opřel do míče a poslal ho přesně do horního růžku Krbečkovy branky. „Kluci se mi smějí, že neumím dát normální gól," culí se Josef Hušbauer.

Vzhledem ke zranění Váchy či Konatého je jeho návrat vzpruhou pro letenskou středovou řadu.

„Pepa dal další gól z kategorie nádherných. Každá odehraná minuta mu jde k duhu. Jeho výkon se zvedá, je to příslib. Jeho přínos pro tým jsme znovu viděli proti Příbrami - v klíčových chvílích dokáže vzít odpovědnost na sebe a zakončit před brankou," pochvaluje si trenér Vítězslav Lavička.

Itálie volá

Hušbauer se v minulé sezóně jako první středopolař v historii české ligy stal králem střelců. Teď hraje o angažmá v italském Cagliari českého kouče Zdeňka Zemana.

„Jednalo se už v létě, teď znovu. Samozřejmě to vnímám, ale nechci se tím přehnaně zaobírat. Když přestup klapne, budu určitě rád, když ne, tak doufám, že postoupíme v Evropské lize a zahraju si poháry se Spartou i na jaře," doufá.

Teď ještě zvládnout Bern...

Za týden ho čeká v Bernu možná poslední sparťanská mise. Pražanům stačí na hřišti Young Boys i bod, aby postoupili do vyřazovací části. Stejně jako v létě ve Zwolle, i tentokrát se bude hrát na umělém trávníku. Proto si Příbram k odvetě osmifinále poháru FAČR pozvali na Strahov - a po výhře 3:1 postoupili.

„Chceme zopakovat loňskou jízdu i v poháru. A navíc se potřebujeme připravit do Bernu. Míč je na umělce rychlejší a chvíli nám trvalo, než jsme si na to zvykli. Dávali jsme si delší přihrávky, ale postupně se to zlepšilo. Ve Švýcarsku nás prý čeká podobná umělka jako tady. Věřím, že to zvládneme," těší se Hušbauer na poslední letošní výzvu.

Reklama

Související témata: