Hlavní obsah

Sparta si chce spravit chuť v Poháru ČMFS

PRAHA

Osmička prvoligových celků včetně mistrovské Sparty zasáhne ve středu do třetího kola Poháru ČMFS. Právě zápas Sparty na hřišti Litvínova bude patřit k nejsledovanějším. Obhájce titulu se v úvodu sezóny trápí, loni navíc v poháru neprošel třetím kolem, když vypadl s Mostem. Tým z Letné už ale podobnou blamáž nechce dopustit.

Článek

Spartu i přes rozdíl tří soutěží asi nečeká lehká práce, protože Severočeši by rádi využili současnou krizi českého mistra minimálně ke zdramatizování zápasu. "Jsme v situaci, kdy zápas musíme bezpodmínečně zvládnout. Výsledkově, ale i herně, nesmí se opakovat další senzace," řekl obránce Michal Kadlec.

Na Letné neměli od sobotní ligové prohry na Slovácku na pohárový zápas vůbec pomyšlení - trenér Jaroslav Hřebík zrušil nedělní i pondělní tréninky a tým se sešel poprvé až v úterý odpoledne. Zda kouč pošle na trávník některé mladíky z rezervního mužstva, není jisté, ale pravděpodobné. Mimo hru je s poraněným kotníkem záložník Sivok.

Liberec se představí na Žižkově

Na velký svátek se chystá Hlučín, protože druholigový nováček přivítá pražskou Slavii. Viktoria Žižkov hostí ligového lídra z Liberce, který v letošní sezóně ještě nepoznal hořkost porážky. V jihočeském derby se Prachatice budou chtít vytáhnout na České Budějovice - ty se po bídném startu v druhé lize chytily nedělní výhrou na půdě sparťanské rezervy.

Na půdu divizního Kolína zavítá nabroušená Příbram, která má na svého soupeře spadeno. Kolín totiž Příbrami nedovolil odložit zápas na příští týden. "Ještě jsem se s tím nikdy nesetkal. Asi se domnívají, že našeho nabitého kalendáře využijí," zlobil se příbramský kouč Pavel Tobiáš.

Zápas s pikantní příchutí čeká zlínského trenéra Lubomíra Blahu, který se svým týmem zavítá do Kunovic. Blaha druholigový tým ještě na jaře trénoval a navíc zde má své trvalé bydliště. "Hlavně doufáme, že se nebude opakovat ostuda z Velkých Karlovic," připomněl kapitán Jaroslav Švach utkání druhého kola, kdy Zlín s divizním soupeřem prohrával už o dva góly a nakonec postoupil až na penalty.

Program třetího kola zkompletují čtyři říjnové duely, v nichž se představí zbývající tři ligové týmy - Brno, Teplice a obhájce trofeje Ostrava.

Z poháru už vypadlo pět ligových celků: nástrahy druhého kola před dvěma týdny nezvládly Plzeň, Most, Olomouc, Jablonec a Mladá Boleslav.

Pohár ČMFS - 3. kolo
Středa 21. září
Litvínov - Sparta Praha (Příhoda - Franěk, Teuber),
Varnsdorf - Kladno (Jiřík - Ubias, Douda),
Kunovice - Zlín (Adámek - Pelikán, Peřina),
Strakonice - Blšany (Ardeleánu - Petřík, Makovička),
Prachatice - Budějovice (Královec - Zlámal, Lhoták),
HFK Olomouc - Kroměříž (Handlíř - Slavík, Kubáň),
Mutěnice - Slovácko (Racek - Večeřa, Kordula),
Kolín - Příbram (Moudrý - Mencl, Pešek),
Pardubice - Ústí nad Labem (Jech - Pinkas, Kafka),
Hlučín - Slavia Praha (Gallo - Ondo, Kumstát),
Vítkovice - Jihlava (Čecháček - Drastik, Ludvík),
Žižkov - Liberec (Bouše - Pospíšil, Košec).
Úterý 4. října
Náchod-Deštné - Hradec Králové (Douda - Hojsík, Mlsna).
Středa 5. října
Bystrc - 1. FC Brno (Jahoda - Vysloužil, Boček)
Úterý 11. října:
Jakubčovice - Baník Ostrava (Tacina - Szarowski, Kubáň),
Čelákovice - Teplice (Adam - Petřík, Pinkas).

Reklama

Související témata: