Hlavní obsah

Liberec mírní euforii. Ve finále poháru ještě nejsme a liga má prioritu, tvrdí Šural

Josef PešoutSport.czPrávo

Nevídanou proměnou prošli fotbalisté Slovanu Liberec v průběhu jarní sezóny. Dokumentují to i dva zcela odlišné zápasy s Teplicemi. Ve třetím ligovém kole Liberečtí s nimi prohráli 0:2, v úterním prvním duelu semifinále Poháru FAČR se Slovan radoval z vítězství 3:0. Přispěl k tomu i útočník Josef Šural.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí fotbalisté se radují z gólu proti Teplicím. Vpravo je kapitán žlutomodrých Štěpán Vachoušek a brankář Tomáš Grigar.

Článek

V čem byly největší rozdíly mezi zmíněnými utkáními s teplickým týmem?

V lize jsme neproměňovali šance. V té době nám to tam nepadalo. Navíc teplický Vachoušek se krásně trefil, pak jsme ke konci dostali i druhý gól, prostě smolný zápas. V poháru jsme šli vítězství naproti. První poločas jsme zvládli skvěle a mohli jsme vyhrát i výraznějším výsledkem.

Před měsícem jste byli na dně ligové tabulky, momentálně můžete uvažovat o evropských pohárech.

Jsou to paradoxy, ale v poháru jsme teprve v polovině semifinálového dvojboje. Čeká nás odveta a v ní se může stát cokoliv. Proto bych mírnil euforii, ve finále ještě nejsme. Udělali jsme sice nějaký krok, pořád ještě zbývá jeden zápas, navíc venku. Slovan už to někdy zažil, že mu nestačil tříbrankový náskok.

Co bude důležité pro odvetu v Teplicích?

Když nedostaneme gól, nemůžeme prohrát. V současné době vystupujeme jako tým a myslím, že soupeři mají hodně práce, aby nám vstřelili branky.

Je prioritou pokus o průnik do evropských pohárů?

V lize ještě pořád nejsme zachráněni. A to bych stavěl na první místo. Potřebujeme získat ještě šest bodů, a pak se můžeme bavit, jestli to stačí, a co dál. Liga je tedy aktuálně přednější. Poslední dva zápasy kluci suprově zvládli. Mně se na to krásně koukalo, klobouk dolů. Udělali jsme šest bodů, což je velké plus.

Zdá se, že týmový duch má podpořit i fakt, že jste se jako mužstvo přestali holit. Jak se k tomu stavíte?

Dokud je hrozba, že můžeme spadnout, tak jsme se shodli, že do té doby se nebudeme holit. Přišli s tím hráči, kteří jsou tady déle, například Jirka Fleišman. Půlka týmu vypadá dost komicky. Já to mám asi měsíc. Začalo to zhruba po tom nevydařeném ligovém utkání s Teplicemi, ale to není podstatné. Musím obstát v zápase s Bohemians a budu věřit, že jsme tam, kde máme být.

Reklama

Související témata: