Hlavní obsah

Sparta si chce spravit chuť, ale v poháru jde na rozjeté Kladno

PRAHA

Dva přímé souboje prvoligových týmů, ale také start fotbalistů mistrovské Sparty na hřišti lídra druhé ligy v Kladně přinese čtvrté kolo Poháru ČMFS. Jeho takřka kompletní program se odehraje ve středu, zbývající zápas Slovácko - Teplice se uskuteční v úterý 1. listopadu.

Článek

Sparta se těžce zvedá po další ráně, kterou jí uštědřili v nedělním derby slávisté. Trenér Stanislav Griga definitivně poznal nedostatky zděděného mužstva a na Letné bylo rušno. "Padala tvrdá slova, s hráči jsme mluvili velice konkrétně, nic se nesvalovalo na kolektiv. Spoléhám na to, že se každý umí chytnout za nos a změnit přístup. Hráčům jsem připomněl, že jsou ve Spartě," uvedl Griga na webových stránkách klubu.

Zvažuje prý změny v sestavě, ale má omezené možnosti; kádr je úzký. Doplňovat ho z rezervy přesto nehodlá. "Počítáme s těmi hráči, kteří budou k dispozici pro ligu," řekl ČTK kouč, podle něhož bude Kladno silným sokem. "Je třeba vidět, že porazilo 4:0 Žižkov, který nedávno vyřadil z poháru Liberec," porovnal sílu protivníka. K dispozici nemá zraněného Sivoka, virózu dostal Šimák, do týmu se ale po trestu vrací Slepička.

Slávisté po derby příliš neslavili

Sparťané s v poháru představili v Kladně naposledy v sezoně 2001/02, kdy na stadionu Františka Kloze vyhráli 2:0 po brankách Abandy a Juna. Nikdo z tehdejší sestavy už rudý dres neobléká.

Slávisté po derby příliš neslavili, pohárový zápas ve Vítkovicích a náročný program dalších dnů jim to nedovolil. "'Chytře' dali náš ligový zápas v Brně na pondělí, ve čtvrtek hrajeme Pohár UEFA se Sofií a pak v neděli se Slováckem; tři zápasy během šesti dnů," vypočítal trenér Karel Jarolím, který proto hodlá dát šanci dalším hráčům. Možná, že tuší záměry soupeře, kterého trápí výsledky ve druhé lize a pohár staví na vedlejší kolej.

Příbram uvidí souboj dvou prvoligistů: k Litavce dorazí Ostrava, obhájce pohárové trofeje. Příbram si ze hřiště Baníku na začátku října odvezla ligovou výhru 1:0. "O to náročnější pro nás teď zápas bude, je těžké dvakrát za sebou tak silného soupeře porazit," prohlásil trenér Pavel Tobiáš. Případné změny nenaznačil, stejně jako jeho ostravský kolega Pavel Hapal.

Za Brno asi nastoupí náhradníci

Brno, které v nejvyšší soutěži stále nevyhrálo, čeká zápas v Ústí nad Labem a trenér Josef Mazura připustil start náhradníků. "Nevylučuji, že oproti poslednímu ligovému zápasu v Olomouci dojde ke změnám," uvedl Mazura před utkáním s třetím týmem druholigové tabulky.

Těžkou roli budou mít na Žižkově fotbalisté Chmelu Blšany. Domácí sice podávají v druhé lize nevyrovnané výkony, ale v poháru se umí vybičovat. Naposledy se tom přesvědčil ligový lídr z Liberce, který zde v minulém kole soutěže vypadl.

Pro Blšany je navíc nyní daleko důležitější liga než pohár. "Ale na nedělní zápas s Ostravou teď ještě nemyslíme, chceme na Žižkově postoupit," ujistil trenér Michal Bílek. Na Žižkově nastoupí jeho tým s pozměněnou obranou. "V poslední době nefunguje, proto v ní dám šanci dvěma hráčům z béčka," vysvětlil kouč.

Program 4. kola Poháru ČMFS:
Středa 26. října:
15:30, SK Kladno - Sparta Praha (Čuřín - Petřík, Pinkas), FK Kunovice - Dynamo České Budějovice (Čecháček - Chytil, Kubáň), FK Vítkovice - Slavia Praha (Šedivý - Hojsík, Novák), FK Ústí nad Labem - 1. FC Brno (Příhoda - Košec, Ubias),
17:00, SK Hradec Králové - HFK Olomouc (Kovařík - Filípek, Pokorný), Marila Příbram - Baník Ostrava (Helebrant - Tulinger, Pospíšil), 18:00, Viktoria Žižkov - Chmel Blšany (Adam - Zlámal, Lhoták).
Úterý 1. listopadu:
17:00, Slovácko - Teplice (Handlíř - Filgas, Slavík)

Reklama