Hlavní obsah

Baník musí za chování fanoušků v Rýmařově zaplatit 50 tisíc korun

Praha

Fotbalová Ostrava znovu dostala od disciplinární komise Fotbalové asociace ČR pokutu za chování svých příznivců. Tentokrát musí zaplatit 50 tisíc korun za výtržnosti fanoušků v utkání 2. kola domácího poháru v Rýmařově.

Foto: Jan Dvořák

Po pohárovém utkání v Rýmařově vtrhli fanoušci Baníku na hrací plochu. Zasahovat musela policie.

Článek

Příznivci slezského klubu neunesli porážku 3:4 na půdě divizního soupeře, po zápase vtrhli na trávník a pustili se do hráčů. Záložník Marek Šichor dokonce dostal pěstí a zasahovat musela policie. Pokutu dostal i domácí tým z Rýmařova, který musí zaplatit deset tisíc korun.

K výtržnostem došlo i v dalším pohárovém zápase mezi Velkými Karlovicemi + Karolinkou a Zlínem. Hostující klub byl potrestán pokutou deset tisíc korun, domácí celek pak poloviční částkou. Disciplinárka zároveň za stejné utkání zahájila řízení s divákem Lubošem Škrobákem, který je členem FAČR. Provinit se mohl tím, že napadl jiného fanouška.

Baník i Zlín dostaly pokutu už před týdnem. Slezané za řádění fanoušků v ligovém duelu na půdě Fastavu musejí zaplatit 150 tisíc korun, domácí klub 100 tisíc korun.

Komise naopak zastavila řízení s jabloneckým Jánem Gregušem. Slovenský reprezentant měl být podle delegáta vyloučen v ligovém duelu s Libercem, od disciplinárky ale trest nedostal.

Reklama

Související témata: