Hlavní obsah

Jablonec si o finále MOL Cupu zahraje se Spartou. Boleslav vyzve Plzeň

Praha

V semifinále fotbalového MOL Cupu se střetnou Jablonec se Spartou a Mladá Boleslav s Plzní. Rozhodl o tom čtvrteční los v sídle FAČR na Strahově. Známy jsou pouze termíny dvojutkání Boleslavi s Plzní (5. a 14. dubna). Vzhledem k tomu, že Letenské čeká 7. dubna úvodní čtvrtfinálový duel Evropské ligy ve Villarrealu, termíny duelů s Jabloncem se budou řešit až podle toho, jak se Španěly dopadne.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty Kehinde Fatai (vlevo) slaví se spoluhráči gól proti Liberce v odvetě čtvrtfinále MOL Cupu.

Článek

Na střet dvou nejlepších českých klubů Plzně a Sparty dojít nemohlo, byly totiž nasazeny (dle umístění v uplynulé sezóně Synot ligy). Boleslav s Jabloncem tak měly jistotu, že narazí na loňského mistra (Plzeň) nebo vicemistra (Sparta).

„Neměli jsme na výběr, oba týmy jsou kvalitní. Chtěli jsme začínat venku, to se nám nesplnilo," řekl sportovní ředitel Jablonce Ivan Horník. Vzhledem k nabitému programu letenský kouč Zdeněk Ščasný po středeční čtvrtfinálové odvetě s Libercem uvedl, že postup pro Spartu znamená komplikaci. A že možná nasadí na semifinále juniorku. Cítí tedy Jablonec větší šanci na postup do finále?

„Je to komplikace i pro Jablonec, počítali jsme s termínem na příští týden. Ovšem respektujeme, že Sparta je jediný český zástupce v pohárové Evropě, musíme jí vyjít vstříc. A že by nastoupila s juniorkou? To jsou spekulace, Sparta postaví v rámci možností to nejlepší. Zrovna tak, jako nyní s Libercem, den po reprezentačním srazu," podotkl Horník.

Boleslavi se přání nesplnilo

„Naše termínová listina je strašně nabitá, ještě navíc máme před sebou odložený zápas na Dukle. Ale nějak se s tím popasujeme," pověděl zástupce Sparty Rudolf Baťa. Právě letenský tým si přáli v Boleslavi. Los jim však přiřkl ligového lídra z Plzně.

„Přáli jsme si Spartu. Jednak proto, že má našlapaný program a také pro to, že pro naše diváky je zajímavější, stadión by byl plný. Neříkám, že s Plzní nebude, ale v našem mužstvu je spousta sparťanů, bylo by to pro ně pikantní. Plzeň je velký favorit," uvedl sportovní sekretář Vladimír Rosenberger.

„Chtěli jsme začínat venku, tudíž jsme spokojeni," doplnil sportovní ředitel Viktorie František Mysliveček.

Los semifinále MOL Cupu, fotbalového poháru FAČR:
FK Jablonec - Sparta Praha
FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň
První zápas Mladá Boleslav - Plzeň se hraje 5. dubna v 15:00, odveta v Plzni se uskuteční 14. dubna od 17:30. Utkání Sparty s Jabloncem budou kvůli účasti pražského celku v Evropské lize hrána v náhradním termínu.
Které dva týmy se letos probojují do finále MOL Cupu?
Sparta a Plzeň
52,4 %
Sparta a Mladá Boleslav
17,1 %
Jablonec a Plzeň
25,4 %
Jablonec a Mladá Boleslav
5,1 %
Celkem hlasovalo 3881 čtenářů.

Reklama