Hlavní obsah

Ve fotbalovém poháru půjde o čtvrtfinále

PRAHA

Fotbalový podzim sice zdaleka nekončí, ale domácí pohár čeká poslední letošní kolo. Šestnáct týmů bojuje ve 4. kole Poháru ČMFS o čtvrtfinále, které se bude hrát až za půl roku. Prvním postupujícím se stala Mladá Boleslav, která vyhrála před týdnem v Hradci Králové (4:1). Ve středu se uskuteční pět zápasů, zbylé duely Břeclav - Sparta a Opava - Slovácko se odehrají za týden.

Foto: čtk

Mladá Boleslav si už postup do dalšího kola vybojovala.

Článek

Fotbalový pohár zastihne kluby v různém rozpoložení a zvlášť trenéři týmů v krizi obvykle posílají do boje náhradníky, aby ušetřili síly. Po čtyřech dnech si Ostrava a Zlín zopakují ligový souboj a zlínský kouč Petr Uličný je jedním z těch, kteří dávají najevo, že důležitější je liga. "Nastoupíme v jiné sestavě," řekl trenér, ale dodal, že přesto věří v postup. Absentovat budou Baránek, Zúbek a Činčala.

Změny čekají i Ostravu. "Nebudeme nic vymýšlet, postavíme to nejlepší, co máme k dispozici. Bohužel zdravotní problémy se nám ani dál nevyhýbají," uvedl trenér Karel Večeřa. Zraněni jsou Hoffman, Varadi a Rajtoral.

Plzeň chce chytit druhý dech

Také v Plzni se netají tím, že v poháru dostanou šanci hráči ze širšího kádru, ale jen kvůli vynuceným absencím. Postup přes Teplice by totiž mohl Viktorii pomoci chytit druhý dech. Otazníky visí nad startem Zakopala a Müllera, o víkendu vyloučený Martin Knakal čeká na verdikt disciplinární komise. Teplice by chtěly navázat na sérii výher v lize, ale také nebudou kompletní: zraněni jsou Verbíř, Rilke, Ryška, Kolář, Krmaš a nově Kaufman.

Fotbalisté Mostu a Jablonce se už v sezoně utkali, zápas skončil 2:2. "Nepopírám, že prioritu má liga. Ale když už jsme v poháru takhle daleko, tak bychom neradi vypadli," tvrdil mostecký trenér Zdeněk Ščasný. Několik hráčů má šrámy z ligy, Prášil byl vyloučen. Jablonec povzbudila remíza se Slavií a jako obvykle počítá s tím, že do pohárového duelu vyrukuje v plné síle. "Pohár dáváme na stejnou úroveň jako ligu, chceme jít dál. Hráči jsou připravováni tak, aby rozložení zápasů zvládli," řekl trenér Petr Rada. Zraněn je Petržela.

Žižkov je ve formě

Příbram sice čeká souboj s Viktorií Žižkov, ale lehčí roli rozhodně nemá, protože druholigový lídr je ve formě a před rokem dokázal z poháru vyřadit i pozdějšího mistra z Liberce. Zajímavý návrat čeká někdejšího žižkovského funkcionáře potrestaného za korupci Ivana Horníka, který je v Příbrami konzultantem. "Žižkov není herně druholigový soupeř, jedeme v plné sestavě s cílem postoupit," řekl trenér František Barát. Postrádá zraněné Pleška, Lesáka, Pence a zřejmě i Šindeláře.

Žižkov se vyhoupl do čela druhé ligy, ale trenér Vladimír Skalba po výhře v Blšanech nebyl příliš spokojen a postěžoval si na špatné bránění standardních situací soupeře. To by se nyní mohlo vymstít.

Lavička mění sestavu

Liberec vede ligu a jestliže udělá změny v sestavě, asi to nebude oslabení, protože trenér Vítězslav Lavička sestavu pravidelně mění a pohár nebude výjimkou. Navíc i on je omezen marodkou: mimo jsou Park a Blažek, šrámy mají další hráči. "Pohárové zápasy jsou specifické, Budějovice navíc prokazují velmi dobré výkony," varoval liberecký kouč, jehož svěřenci před rokem vypadli na Žižkově ještě o kolo dříve.

Hosté postrádají dlouhodobě Pivoňku, nejistý je start Hořejše a Černého, Poborský teprve začíná s tréninkem. "Liga je sice důležitější, ale bude hrát nejsilnější možná sestava," tvrdil trenér František Cipro.

Program 4. kola:
Středa 25. října:
15:30 Tescoma Zlín - Baník Ostrava (Jílek - Kordula, Kubáň), 17:00 Siad Most - FK Jablonec (Adámek - Chytil, Filgas), Viktoria Plzeň - FK Teplice (Matějek - Wilczek, Gallo), 17:30 Viktoria Žižkov - Marila Příbram (Jech - Pelikán, Hájek), 18:00 Slovan Liberec - Dynamo České Budějovice (R. Hrubeš - Hojsík, Jiřík).
Zbývá sehrát:
SFC Opava - 1. FC Slovácko (1. listopadu), Břeclav - Sparta (15. listopadu).
Odehráno:
Hradec Králové - Mladá Boleslav 1:4.

Reklama