Hlavní obsah

Luxus v záři ohňostroje. Tottenham pokřtil největší klubový stadion v Londýně

Londýn

Česká fotbalová reprezentace si předminulý týden zahrála ve Wembley. Londýn se od středy může chlubit dalším luxusním stánkem. Tottenham vítěznou ligovou dohrávkou proti Crystal Palace (2:0) pokřtil stadion pro 62 062 diváků, který je tak ve městě největším klubovým stánkem. „Tottenham bude aspirovat na velké trofeje, máme světové zázemí,“ ujišťuje Mauricio Pochettino, argentinský trenér Kohoutů. Na sestřih slavnostního zápasu se můžete podívat v přiloženém videu.

Spurs pokřtili nový stadión výhrouVideo: DIGI CZ

 
Článek
Fotogalerie

Zlatý kohout na střeše dohlédl na velkou slávu. Ohňostroj a světelná show byly součástí křtu Tottenham Hotspur Stadium.

Kohouti se po 689 dnech svým fanouškům zase představili na domovské půdě. Výstavbu stadionu provázela řada odkladů, někteří příznivci mu říkají „New White Hart Lane". Náklady na výstavbu včetně exilu na 51 zápasů se vyšplhaly na téměř jednu miliardu liber.

O generálku se postarali hráči do 18 let, Tottenham porazil Southampton 3:1. Velká premiéra se však konala až ve středu večer. Pro mužstvo je podstatné, že šlo o návrat vítězný.

Kohouti ukončili pětizápasovou ligovou sérii bez vítězství, na které čekali od 10. února téměř dva měsíce.

„Jsem nejšťastnější člověk na zeměkouli," hlásí korejský útočník Son Heung-min, který v 55. minutě vstřelil vůbec první gól Tottenhamu na novém stadionu.

Reklama

Související témata: