Hlavní obsah

Fotbalista Owen chce stihnout konec letošní sezóny

NEWCASTLE

Anglický fotbalový reprezentant Michael Owen sice trénuje teprve pár dnů, ale už myslí na návrat k zápasové zátěži. Ve středečním rozhovoru pro deník The Times uvedl, že by nakonec přece jen mohl stihnout několik posledních zápasů sezóny. Útočník anglického Newcastlu byl přitom k této možnosti ještě nedávno skeptický.

Foto: Archiv

Fotbalisté Liverpoolu v poslední době příliš důvodů k radosti nemají.

Článek

Sedmadvacetiletý Owen si loni v létě na mistrovství světa přetrhl křížové vazy v koleně a od té doby nehraje. Než 12. února poprvé vyběhl na trávník, musel absolvovat dvě operace kolena u amerického odborníka Richarda Steadmana na specializované klinice ve Vailu.

Za posledních šestnáct dnů ale Owen udělal velké pokroky. "Hodně běhám a už jsem začal pracovat s míčem," řekl. "Střílet nebo nahrávat na delší vzdálenost ještě nemůžu, ale kopat do míče už ano. Je to velmi povzbuzující, rozhodující ale bude, jak se srovnám s rychlými pohyby," dodal.

Náhlý návrat k fyzické zátěži mu prý nevadí. "Je naopak docela příjemné jít spát a cítit bolavé svaly. Znamená to, že jsem zpátky ve fotbale," prohlásil Owen. Dodal, že se jeho návrat daří nad očekávání rychle a že by ještě mohl stihnout poslední zápasy letošní sezóny. "Letošní sezóna nabízí hodně lákadel, opravdu bych si rád pár zápasů zahrál," řekl rychlonohý útočník. Rád by se také co nejdříve vrátil do reprezentace.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.