Hlavní obsah

Fotbalový brankář Laštůvka se z Fulhamu vrátí do Doněcku

LONDÝN

Český fotbalový brankář Jan Laštůvka po sezóně opustí londýnský Fulham. Anglický klub na čtyřiadvacetiletého gólmana, který přišel v září na hostování ze Šachtaru Doněck, podle všeho neuplatní opci. Jednání pravděpodobně ztroskotala na vysokých finančních požadavcích Ukrajinců, kteří podle neoficiálních informací za Laštůvku chtěli sumu mezi třemi a čtyřmi milióny eur.

Foto: www.banicek.cz

Jan Laštůvka

Článek

Manažer Fulhamu Chris Coleman poprvé veřejně připustil, že v létě bude k Anttimu Niemimu shánět nového brankáře. "Jestli hledám nového gólmana? Samozřejmě, protože Laštůvka se vrací, budeme hledat nového gólmana," uvedl Coleman pro Sky Sports News. Důvody nerozvedl, ale podle zpráv ze zákulisí sehrála rozhodující roli výše odstupného. Doněck nechce jít pod hranici tří miliónů eur.

Laštůvka má za těchto okolností před sebou poslední dva měsíce angažmá v londýnském klubu. Pokud ho v létě nezíská jiný klub, měl by se vrátit do Doněcku, kde má ještě dvouletou smlouvu.

"Zatím mi nikdo nic oficiálně neřekl," řekl v pátek ČTK Laštůvka. "Jestli to tak bude, tak si každopádně budu považovat šance, že jsem si mohl zachytat v Premier League a ochutnat vůbec anglickou fotbalovou atmosféru. Ale kdybych věděl, že tady budu celou sezónu sám, tak bych radši zůstal v Doněcku," dodal.

Rok bez rodiny

Bývalý ostravský brankář žil v Londýně celou dobu v odloučení od rodiny, protože se dosud nepodařilo vyřídit vstupní vízum pro jeho adoptivní pětiletou dceru Angelinu. Manželka s ní proto musela zůstat doma.

Laštůvka má stále platný kontrakt v Doněcku, odkud před týdnem odešel do Spartaku Moskva chorvatský gólman Stipe Pletikosa. Na soupisce zbyli ukrajinský reprezentant Bogdan Šust a zkušený Dmitrij Šutkov. "Zatím to neřeším. Teď jsem ve Fulhamu a budu pro něho odvádět maximum. V létě uvidíme," podotkl Laštůvka.

Bývalý gólman české jednadvacítky se od svého příchodu v brance často střídá s Finem Niemim, kterého stále provázejí různé zdravotní problémy. Laštůvka naposledy chytal před třemi týdny proti Manchesteru United, s kterým Fulham doma smolným gólem ze závěru utkání prohrál 1:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.